Υπ. Υγείας: Ιδιαίτερη αναφορά του Προέδρου για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΣ]

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για πάταξη του φαινομένου των καταχρήσεων.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις καταχρήσεις που υπάρχουν στο Γενικού Συστήματος Υγείας κατά συνάντηση του Υπουργείου Υγείας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Υπουργείου Υγείας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας μετά την εφαρμογή Β' Φάσης του ΓεΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ΟΑΥ και χρονοδιάγραμμα για αντιμετώπιση τους.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισήμανε πως στη συνάντηση έγινε μια ανάλυση για την πορεία υλοποίηση τόσο της Α' όσο και τη Β' φάσης του ΓεΣΥ, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι με σκληρή δουλειά του ΟΑΥ ξεκίνησε η Β΄φάση του ΓεΣΥ, υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά ήταν αναμενόμενα, ωστόσο δεν επηρεάζουν τους δικαιούχους αλλά έχουν να κάνουν με τους παρόχους.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα ελεγχθούν οι καταχρήσεις, επισήμανε πως οι καταχρήσεις θα υπάρχουν πάντα και θα γίνονται προσπάθειες για αντιμετώπιση του φαινομένου από τον ΟΑΥ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου είπε ότι ο σκοπός του οργανισμού τα επόμενα χρόνια θα είναι ο περιορισμός των καταχρήσεων, ωστόσο όπως υπογράμμισε το φαινόμενα δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Επίσης ο κ. Αντωνίου είπε ότι ένας τρόπος να περιοριστούν οι καταχρήσεις είναι ξεχωριστοί προϋπολογισμοί ων διάφορων τομέων των επαγγελματιών υγείας.

Δεν έχουν ξεφύγει από τους προϋπολογισμούς, ωστόσο τους πιέζουν όπως επισήμανε ο κ. Ατωνίου.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.