Κλαίνε τη μοίρα τους οι καταστηματάρχες στην Κακοπετριά και ζητούν τη στήριξη του Κράτους [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πανδημία του κορωνοϊού και η ανυπαρξία τουριστών, μείωσαν τα έσοδα τους κατακόρυφα, αφού όπως δηλώνουν στον ΑΝΤ1, έχουν πλέον κάποια δουλειά μόνο τα Σαββατοκύριακα από ντόπιους επισκέπτες.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους καταστηματάρχες στην Κακοπετριά. Τις καθημερινές δεν έχουν δουλειά, ενώ τα Σαββατοκύριακα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους ντόπιους επισκέπτες, αφού τουρίστες δεν υπάρχουν λόγω κορωνοϊού.

«Καθημερινές εν πολλά χαμηλή γιατί λείπουν και οι τουρίστες, δεν υπάρχουν τουρίστες. Έχουμε όμως τον εσωτερικό τουρισμό αρκετό», ανέφερε καταστηματάρχης στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Προηγουμένως η κίνηση ήταν σε συνδυασμό μαζί με τους ξένους που έρχονται στην Κύπρο, ήταν οι καθημερινές πιο γεμάτες, εκαλύφκαμε τη διαφορά στα έξοδα μας, τις απαιτήσεις της δουλειάς, ε τώρα εμείναμε με τις καθημερινές άδειες», σημείωσε άλλος επιχειρηματίας της περιοχής.

Οι καταστηματάρχες στα ορεινά θέρετρα ζητούν τη στήριξη του Κράτους στις δύσκολες όπως αναφέρουν μέρες που περνάνε λόγω κορωνοϊού. 

Ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΙΚΑ Ορεινών Θέρετρων, Χαράλαμπος Ζούμος, ανέφερε ότι «περιμένουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια στήριξης, γενικά για όλες τις επιχειρήσεις και στα ορεινά θέρετρα που υπάρχει και πρόβλημα κόσμου». 

Όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Αύγουστο, όταν θα έχουν ανοίξει τα σύνορα και άλλων χωρών και έρθουν στην Κύπρο για διακοπές αρκετοί τουρίστες.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...