«Λίστα Γιωρκάτζη»: Ad Hoc επιτροπή για ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων [ΒΙΝΤΕΟ]

Προς τη σύσταση Ad Hoc Eπιτροπής, για διαχείριση της λίστας των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προσανατολίζεται η Βουλή.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης της έκτακτης σύσκεψης αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αποτέλεσε ο χειρισμός της περιβόητη πλέον λίστας Γιωρκάτζη, που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Με πέντε από τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα να δίνουν το παρών τους, η σύσκεψη κατέληξε στην κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει άμεσα να συσταθεί Ad Hoc επιτροπή.

Συναντίληψη προέκυψε και στην ανάγκη καθορισμού της σύνθεσης και των όρων εντολής της επιτροπής μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου πριν την συνεδρία της Ολομέλειας, οι αρχηγοί των κομμάτων να κλειδώσουν την πρόταση που θα τεθεί ενώπιον της, για θεσμοθέτηση της Ad Hoc Eπιτροπής

Πηγές ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι πρόταση του Προέδρου της Βουλής είναι όπως δοθεί προτεραιότητα στο ζήτημα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η απόφαση δεν ήταν, πάντως, χωρίς αντιδράσεις.

«Η καθυστέρηση, οι αλλεπάλληλες αναβολές και οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν είναι προς την κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου που είναι η διαφάνεια και μέσω της διαφάνειας η στήριξη του όποιου κύρους έμεινε για τους πολιτικούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Αναφορικά με τη σύνθεση της Επιτροπής, θετική ήταν αντίδραση των αρχηγών στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής όπως το κάθε κόμμα έχει ένα εκπρόσωπο.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.