Τι αναμένεται να γίνει φέτος με τη διεξαγωγή των πανηγυριών στην Κύπρο

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε στο ant1.com.cy θα μπορούσαν να διεξαχθούν τα πανηγύρια εφόσον οι εκκλησίες έχουν μεγάλους χώρους.

Έγιναν συζητήσεις για το τι θα συμβεί με τα πανηγύρια που αποτελούν συνήθεια στην παράδοση μας ως λαός αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη κάτι επίσημο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Πέτρου Καραγιάννη στο ant1.com.cy έχουν γίνει συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για τα πανηγύρια, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα ακόμη.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε πως θα μπορούσαν να διεξαχθούν τα πανηγύρια εφόσον οι εκκλησίες έχουν μεγάλους χώρους και αρκεί να μην συνωστίζεται ο κόσμος και να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι σε περίπτωση που γίνουν θα ακολουθηθούν παρόμοιες οδηγίες όπως και στις λαϊκές αγορές.

Ωστόσο, ανασταλτικός παράγοντας όπως σημείωσε ο κ. Καραγιάννης στο ant1.com.cy είναι ότι δεν θα τηρούνται παντού τα μέτρα.

Όσον αφορά τις χοροεσπερίδες που διεξάγονται κάθε χρόνο στα χωριά, δεν έχει συζητηθεί κάτι επίσημο, παρόλα αυτά όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννής εντάσσονται και αυτές στην τέταρτη φάση μαζί με τα φεστιβάλ. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 24 Ιουνίου, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) καθορίστηκε στα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους είτε 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.