Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Προεδρική παρέμβαση: Λήξαν για την κυβέρνηση το θέμα της αφυπηρέτησης του Κληρίδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Eληξε εν τη γένεση του, με παρέμβαση του προέδρου Αναστασιάδη, το θέμα που προέκυψε από χθες γύρω από την πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να μην κάνει χρήση της προαφυπηρετικής του άδειας.

Έληξε εν τη γένεση του, με παρέμβαση του προέδρου Αναστασιάδη, το θέμα που προέκυψε από χθες γύρω από την πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να μην κάνει χρήση της προαφυπηρετικής του άδειας. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς τον Κώστα Κληρίδη ότι θα παραμείνει Γενικός Εισαγγελέας μέχρι και την αποχώρηση του. 

Δρώντας πυροσβεστικά, βλέποντας το θέμα με την ημερομηνία αφυπηρέτησης του Γενικού Εισαγγελέα να φουσκώνει στα μέσα ενημέρωσης, λόγω και της χθεσινής τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε νωρίς το πρωί με τον Κώστα Κληρίδη, διαβεβαιώνοντας τον πως από πλευράς του δεν υπάρχει καμία επιθυμία σύγκρουσης ή αντιπαράθεσης, κάτι που έπραξε ακολούθως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίμαχης αναφοράς του, την οποία μάλιστα απέσυρε και δημοσίως σε παρέμβαση του στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι «δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να δημιουργηθεί η εικόνα της αντιπαράθεσης εάν έχει δημιουργηθεί εξ υπαιτιότητας του κυβερνητικού εκπρόσωπου αποσύρει και απολογείται είναι η πρόθεση να συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια με τον κύριο Κώστα Κληρίδη και ο κύριος Κώστας Κληρίδης θα είναι ο γενικός εισαγγελέας της δημοκρατίας μέχρι την τελευταία στιγμή της αποχώρησης του. 

Εμφανώς στεναχωρημένος και προσβεβλημένος από την παραφιλολογία των τελευταίων ωρών, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ανέφερε από την ίδια εκπομπή την πρόθεση του να προσφέρει σε κοινωφελές ίδρυμα την διαφορά που θα προκύψει στην μισθοδοσία του, μέχρι και την ημέρα που θα αποχωρήσει από την νομική υπηρεσία. 

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι «δεν έχω καμία πραγματικά ανάγκη και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για μένα να καταλογίζεται και να προσθέσω ότι την όποια διαφορά προκύψει μέχρι την σωστά νόμιμα καθορισθείσα ημερομηνία θα την καταβάλω σε κοινωφελές σκοπό και συγκεκριμένα στον αντικαρκινικό σύνδεσμο με τον οποίο έχω επικοινωνήσει . Και να μην πω πόσες δεκάδες χιλιάδες έχω αποποιηθεί σε συντάξεις και αποκοπές προς όφελος του κράτους τις δύσκολες εκείνες εποχές. 

Και εκεί που όλα έδειχναν προς εκτόνωση, με τον Κώστα Κληρίδη να επαναλαμβάνει πως δεν είναι καρεκλοκένταυρός και πως παραμένει στη Νομική Υπηρεσία μέχρι τέλος Ιουλίου, μετά από σχετική αλληλογραφία με το γενικό λογιστήριο, σύγχυση προκάλεσε νέα παρέμβαση της Γενικής Λογίστριας. 

Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως «η ημερομηνία που έχει καθοριστεί για την περίπτωση την δική μου και πολύ σωστά από το γενικό λογιστήριο κατόπιν αλληλογραφίας την οποίαν είχαμε είναι σύμφωνα με το περί συντάξεων νόμο ο οποίος έχει νομολογηθεί ότι εφαρμόζεται και στην περίπτωση του γενικού εισαγγελέα  Γιατί να παραιτηθεί κάποιος νωρίτερα πραγματικά δεν βλέπω κανένα λόγο ούτε και κανένα λόγο να κρατούσα ή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος την καρέκλα όπως έχει σημερινό δημοσίευμα». 

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση της η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας τονίζει ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020. Από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Δηλαδή ο κ. Γιώργος Σαββίδης θα ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την ημέρα επίσημου διορισμού του και ο κ. Κώστας Κληρίδης θα βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια μέχρι 31/7/2020. 

Το ίδιο, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου, ισχύει ήδη στην αλλαγή σκυτάλης στο Ανώτατο Δικαστήριο, με τον νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Στέλιο Ναθαναήλ, να έχει αναλάβει ενώ προκάτοχος του Μύρων Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια, ενώ ανάλογα θα ισχύσουν από την 1/7/2020 κατά την αλλαγή φρουράς στην Αρχηγία της Αστυνομίας. 

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του νέου γενικού εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του βοηθού γενικού εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.