Εκστρατεία Πανεπιστημίου Κύπρου για «έρευνα που σώζει ζωές» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι θα διεξάγουν έρευνες για τα λοιμώδεις νοσήματα.

Εκστρατεία κάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για να συγκεντρώσει χρήματα για να διεξάγει έρευνα για την επανεμφάνιση Λοιμωδών Νοσημάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, εξήγησε ότι εμφανίζονται συνέχεια λοιμώδεις νοσήματα.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε για να γίνει μια έρευνα  χρειάζεται χρηματοδότηση και δεν πρέπει να τα αναμένουμε όλα από το κράτος. Συνεπώς όπως επισημαίνει έχουν δημιουργήσει οικονομική εκστρατεία με τίτλο «Η έρευνα σώζει ζωές» και κάλεσε τον απλό πολίτη αλλά και αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους στηρίξουν.

Επίσης ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να παράξει έρευνα αιχμής όπως απέδειξε και η παρούσα κρίση, ωστόσο χρειάζονται στήριξη από την κοινωνία.

Δεν έχουν θέσει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που θέλουν να μαζέψουν όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, ενώ όπως σημείωσε η εκστρατεία θα είναι μακροχρόνια.

Παράλληλα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου επισήμανε ότι έχουν αρκετές ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τα λοιμώδη νοσήματα. 

Η έρευνα θα επικεντρώνονται στην κατάσταση της Κύπρου, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης η κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητες της. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε η Κύπρος έχει κάποιες ιδιομορφίες στις ασθένειες.

«Δεν θα έρθει ο ξένος επιστήμονας να στηρίξει τον τόπο μας. Οι χώρες στηρίζονται στο δικό τους ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε δε ο κ. Χριστοφίδης.

Τέλος κληθείς να σχολιάσεις αν το Πανεπιστήμιο θα δεχθεί περισσότερους φοιτητές, ανέφερε θεωρεί ότι φέτος θα έχουν περισσότερους φοιτητές καθώς οι περισσότεροι θα κρατήσουν τη θέση του. Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι θα υπάρξουν και πολλές μεταγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού για αυτό θα προκηρύξουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων στο τέλος Ιουνίου, που θα φθάνει περίπου στις 200.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.