Υπ. Παιδείας: Βάσει των τετραγωνικών μέτρων η φοίτηση των παιδιών στα νηπιαγωγεία

Μέχρι τρια παιδιά μπορούν να φοιτούν κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας διδασκαλίας.

Μέχρι τρια παιδιά μπορούν να φοιτούν κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας διδασκαλίας στα νηπιαγωγεία.

Η επαναλειτουργία θα γίνει σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, στη βάση των σημερινών επιδημιολογικών δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη διαρρύθμιση των αιθουσών στα νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων ορίστηκε από την 9η Ιουνίου 2020.

Το πρωτόκολλο για επαναλειτουργία νηπαγωγείων
 
Για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, εφαρμόζεται το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τα Δημοτικά Σχολεία. Ωστόσο λόγω της ηλικίας των παιδιών και 
των αναγκών τους, θα εφαρμοστούν κάποια επιπλέον μέτρα. 

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας νηπιαγωγείου μπορούν να φοιτήσουν 3 παιδιά ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Θα γίνεται συνεχής επιτήρηση των παιδιών κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα των χεριών (πριν και μετά το φαγητό, μετά το διάλειμμα ή όποτε χρειάζεται) και κατά τη χρήση του αντισηπτικού διαλύματος. Τα αντισηπτικά διαλύματα τοποθετούνται σε σημείο που δεν τα φτάνουν τα παιδιά, όταν αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται. Θα γίνεται συνεχής επιτήρηση των παιδιών κατά τη χρήση της τουαλέτας. Τα παιδιά θα μεταφέρουν φαγητό, φρούτο και νερό από το σπίτι. Το φαγητό και τα φρούτα θα πρέπει να είναι έτοιμα για κατανάλωση, χωρίς περιτυλίγματα και κομμένα. Το φαγητό θα τοποθετείται σε ατομικά κλειστά δοχεία και να μην χρειάζεται να φυλαχθεί σε ψυγείο. Το νερό θα πρέπει να είναι σε ατομικό παγούρι/μπουκάλι. 

Τα τραπεζάκια/θρανία και οποιαδήποτε άλλα μέσα/υλικά ή εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, θα απολυμαίνονται μετά τη χρήση από κάθε παιδί. 

Κάθε παιδί θα έχει τη δική του καρέκλα, τον δικό του χώρο σε τραπέζι/θρανίο, καθώς και δικά του μέσα και υλικά (π.χ. γραφική ύλη, ψαλίδι, ζυμάρι, παιχνίδια κ.ά.). Τέλος κατά τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε τραπέζια/θρανία καθώς και την ώρα του προγεύματος τα παιδιά θα κάθονται διαγωνίως (δύο παιδιά ανά τραπέζι). ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.