Επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία τους οι μαθητές της Ειδικής Εκπαίδευσης

Εκκρεμεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που θα αναφέρει ότι δεν χρειάζεται βεβαίωση από τους γιατρούς για τους μαθητές της Ειδικής Εκπαίδευσης που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Επέστρεψαν σήμερα κανονικά τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης στα σχολεία που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα Δικαιώματα των Παιδιών με αναπηρίες,, Γιούλα Πιτσιάλλη, ανέφερε ότι επέστρεψαν κανονικά τα παιδιά στα σχολεία, ωστόσο, ότι υπήρξε μια νέα εκκρεμότητα καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν απέστειλε επίσημη Εγκύκλιο στους διευθυντές που να αναιρεί την προηγούμενη που ζητούσε βεβαιώσεις.

Ταυτόχρονα, η κ. Πιτσιάλλη σημείωσε ότι κάποιοι διευθυντές δέχθηκαν τα παιδιά χωρίς όρους καθώς θεώρησαν ότι το θέμα είναι λήξαν, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να ζητούν τις βεβαιώσεις από τους γιατρούς.

Επομένως, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων για τα Δικαιώματα των Παιδιών, έστειλε μήνυμα στο Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού για να ειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να στείλει καινούργια εγκύκλιο που θα αναφέρει ότι δεν απαιτείται βεβαίωση από τους γιατρούς για τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία εγκύκλιος ανέφερε ότι επιστρέφουν 323 παιδιά που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χωρίς να αναγράφει ότι δεν απαιτείται η βεβαίωση από γιατρούς.

Η κ. Πιτσιάλλη είπε ότι όταν υπήρξε συνάντηση με την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας  τόνισαν ότι αδίκως ζητούσαν τη βεβαίωση από τους γιατρούς καθώς δεν έγινε το αντίστοιχο και στα υπόλοιπα παιδιά που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, για αυτό και υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει διάκριση προς τα παιδιά με αναπηρίες.

Την ίδια ώρα, η κ. Πιτσιάλη επισήμανε ότι με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία παρατηρήθηκε έλλειψη των ρομπών που χρειάζονται οι συνοδοί.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.