Λ. Φυλακτού: Πολιτική απόφαση το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και μία δεύτερη συνάντηση.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι καθαρά πολιτική απόφαση και σήμερα η συζήτηση στην Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, με τη συμμετοχή και της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, με ανταλλαγή απόψεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο συνεπικεφαλής της Επιτροπής Λεωνίδας Φυλακτού.
 
Ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή η πλευρά μας απέστειλε στους Τ/κ και την εθνική επιδημιολογική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, με όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και στοιχεία.

«Σήμερα επικεντρωθήκαμε σε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση, οι επιστήμονές μας ρώτησαν τους Τ/κ για τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη νοσηλεία στα κατεχόμενα, τα φάρμακα που χορηγήθηκαν, τους ελέγχους που γίνονται και για το πού αποδίδουν το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων για να πάρουν απάντηση ότι αυτό οφείλεται στα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν», ανέφερε.
 
Ο κ. Φυλακτού είπε στο ΚΥΠΕ πως ρωτήθηκαν για το πότε περιμένουν τουρίστες και αυτό μάλλον θα γίνει αρχές Ιουλίου, για την καραντίνα, αλλά δεν ήταν σε θέση να πουν συγκεκριμένα πράγματα για το πώς θα ανοίξουν τα οδοφράγματα.
 
«Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, ήταν ενημερωτική η συζήτηση και βεβαίως αν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα αυτό είναι πολιτική απόφαση, είναι σαφές», ανέφερε.
 
Είπε ακόμη πως μάλλον θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση σύντομα, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη.


Ανταλλαγή απόψεων στην Τεχνική Επιτροπή για Υγεία για άνοιγμα οδοφραγμάτων

Ο κ. Πέτρος Καραγιάννης μαζί με τους Γεώργιο Νικολόπουλο, Πέτρο Αγαθαγγέλου, Λεόντιο Κωστρίκη και Μάριο Πάνο καθώς και την Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

Ο Καθηγητής Καραγιάννης είπε στο ΚΥΠΕ πως πιθανότατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ζητήσει ενημέρωση από τον συμπρόεδρο της επιτροπής, Λεωνίδα Φυλακτού.

«Εμείς δώσαμε καθαρά τις επιστημονικές μας απόψεις. Μιλήσαμε για την επιδημιολογική εικόνα, έγινε μια αλληλοενημέρωση για τα δεδομένα και στις δύο πλευρές, για τις εμπειρίες της νοσηλείας ασθενών και στις δύο πλευρές, τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι σαφές ότι εμείς δεν έχουμε να επηρεάσουμε σε κάτι, σε ό,τι αφορά την απόφαση για τα οδοφράγματα», ανέφερε.

Είπε πως η τηλεδιάσκεψη κράτησε δύο ώρες και ήταν παραγωγική.

Σε ερώτηση αν θα γίνει και δεύτερη συνάντηση απάντησε πως «αν μας ζητηθεί, θα το πράξουμε, απλά είπαμε ότι ίσως χρειάζεται ακόμη μια συνάντηση».ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.