Τι ισχύει με την Κάρτα Νοσηλείας και για ποιες υπηρεσίες χρειάζεται [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κάρτα Νοσηλείας θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες για τις υπηρεσίες που μένουν εκτός και θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ γύρω στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο

Ορόσημο χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα όνειρο και ένα όραμα, μετά από αγώνες δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», εξήγησε σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η κάρτα νοσηλείας από σήμερα όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, αφού υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το Σύστημα.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουλούμα, η Κάρτα Νοσηλείας θα χρειάζεται για υπηρεσίες όπως αυτή των οδοντιάτρων, οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ. Συνεπώς, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν αυτή την υπηρεσία με την Κάρτα Νοσηλείας τους από τον κρατικό τομέα.

Επίσης, η Κάρτα  Νοσηλείας θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες για τις υπηρεσίες που μένουν εκτός σε πρώτη φάση και θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ γύρω στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο αυτού του τους. Δηλαδή, οι ασθενείς θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες αποκατάστασης, ανακουφιστικής, των πρώτων βοηθειών, των ασθενοφόρων και των άλλων επαγγελματιών,  με την Κάρτα Νοσηλείας μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, διευκρινίζει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ όλοι οι δικαιούχοι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν υπηρεσίες για ατυχήματα και επείγοντα περιστατικά από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΟΚΥπΥ.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.