ΠαΣΣΠ για Β΄ φάση ΓεΣΥ: Ημέρα ορόσημο η σημερινή

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε βάθος χρόνου θα συμμετάσχουν και άλλα νοσηλευτήρια στην προσπάθεια αυτή ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ΓεΣΥ».

Ημέρα ορόσημο χαρακτηρίζει τη σημερινή η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ).

Συγκερκιμένα, η ΠαΣΣΠ επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης της πως «η σημερινή μέρα αποτελεί για όλους εμάς που ανήκουμε στο κίνημα των ασθενών ορόσημο καθώς έχουμε αισίως μπει στην Β` φάση του Γενικού Σχεδίου Υγείας που θα παρέχει ενδονοσοκομειακή φροντίδα σε όλους τους Κύπριους πολίτες».

Σημειώνει δε, πως «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα 42 ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία έλαβαν την απόφαση να συμβληθούν με το ΓεΣΥ, επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον Κύπριο πολίτη. Ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με τα 8 νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ ανεβάζει τον αριθμό των νοσηλευτηρίων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ σε 50 τα οποία αντιστοιχούν στο 80% των διαθέσιμων κλινών κάτι που επιτρέπει την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε βάθος χρόνου θα συμμετάσχουν και άλλα νοσηλευτήρια στην προσπάθεια αυτή ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ΓεΣΥ», υπογράμμισε.

Προσθέτει δε, πως «θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον ΟΑΥ για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης εν μέσω της πανδημίας του Covid19, ενώ ταυτόχρονα αναμένουμε και την ολοκλήρωση της Β` φάσης με την ένταξη στο σύστημα των υπηρεσιών από άλλους επαγγελματίες υγείας, των ΤΑΕΠ, της υπηρεσίας ασθενοφόρων, των οδοντιάτρων, της ανακουφιστικής φροντίδας και της αποκατάστασης».

«Θερμή μας παράκληση προς το κίνημα των ασθενών είναι η επίδειξη αυτοσυγκράτησης αλλά και η κατανόηση προς οποιαδήποτε προβλήματα πιθανόν να παρουσιαστούν, ιδιαίτερα κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας της Β` φάσης», τονίζει η ΠαΣΣΠ.

«Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε για ακόμα μια φορά τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τον νυν Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου όσο και προς τον πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Παμπορίδη για τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες τους για την υλοποίηση του Γενικού Συστήματος Υγείας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠαΣΣΠ.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.