Υπ. Οικονομικών: Αφήνουμε πίσω τις αντιπαραθέσεις και πάμε μπροστά [ΒΙΝΤΕΟ]

Μιλώντας στα Νέα του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε ότι «πάμε μπροστά και αφήνουμε πίσω οποιαδήποτε αντιπαράθεση».


Τις σημερινές δηλώσεις των κομμάτων χαιρέτισε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, για τα νέα μέτρα στήριξης.

Μιλώντας στα Νέα του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε ότι «πάμε μπροστά και αφήνουμε πίσω οποιαδήποτε αντιπαράθεση».

Όπως σημείωσε ο κ. Πετρίδης με τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων  που εξήγγειλε η Κυβέρνησης θα επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να στηριχθούν και να μην χρεωκοπήσουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρίδης επισήμανε ότι θα στηριχθούν 4.000 χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες εργοδοτούν μεταξύ 10-50 ατόμων, με ένα πολύ σημαντικό ποσό της τάξης των 6000 ευρώ εφάπαξ για τα δάνεια και τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα στηριχθούν άλλες 30-35 χιλιάδες επιχειρήσεις με λιγότερους εργαζομένους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι θα είναι όλοι δικαιούχοι για δανεισμό, που θα είναι ολοκληρωτικά από το κράτος επιχορηγημένος τα δύο πρώτα χρόνια.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών θα επωφεληθούν τα νέα ζευγάρια που θα κάνουν στεγαστικό δάνειο και ενδεχομένως να το καθυστερούν λόγω της κρίσης. Το δάνειο θα είναι κάτω των 300.000.

Δικαιούχοι αυτών των μέτρων στήριξης είναι όλες οι επιχειρήσεις που εργοδοτούν κάτω από 50 άτομα.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών, έχει κληθεί τη Δευτέρα στη Βουλή για να εξηγήσει λεπτομερώς τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο αυτά τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, ο κ. Πετρίδης διευκρίνισε ότι στήριξη από τη Βουλή, θα πρέπει να λάβουν εκείνα τα μέτρα που απαιτούν προϋπολογισμούς. Επομένως, όπως επισήμανε «δεν υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία θα χρονοτριβήσουν».

«Αυτή την ώρα της κρίσης θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω μας», πρόσθεσε δε ο κ. Πετρίδης

Καταληκτικά, είπε ότι «με τη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Βουλή, αν όλοι έχουμε καλή θέληση θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο αλλά και το πολιτικό σύστημα».


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.