Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι το κλειδί για την επίσπευση χαλάρωσης μέτρων

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφηκε στην Κύπρο για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών.

Όπως και το Σάββατο, έτσι και χθες, δεν προέκυψε κανένα θετικό περιστατικό κορωνοϊού στην χώρα μας, παρά το ότι διεκπεραιώθηκε μεγάλος αριθμός εξετάσεων και συγκεκριμένα 2640 από διάφορα μάλιστα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, όπως ο έλεγχος εργαζομένων σε κουρεία, κέντρα αισθητικής και κέντρα εστίασης, λιανικό εμπόριο, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ακόμη και ιχνηλατήσεις. 

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων παραμένει ως εκ τούτου στα 939 και δημιουργεί χαμόγελα στις τάξεις του Υπουργείου Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής καθώς παρότι αναμενόταν ότι με την πρώτη και την δεύτερη χαλάρωση των μέτρων θα καταγραφόταν μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αυτό δεν συνέβη, πόσο μάλλον μηδενίσαμε τα κρούσματα για 2η φορά σε διάστημα 5 ημερών. 

Η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, ενδέχεται μάλιστα να είναι το κλειδί για την επίσπευση εφαρμογής της γ φάσης χαλάρωσης των μέτρων ή κάποιων συγκεκριμένων τομέων. 

Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή με τηλεδιάσκεψη συζητά το θέμα αυτό, προκειμένου να καταγράψει τις εισηγήσεις της και να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Στο επίκεντρο είναι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και δεν αποκλείεται λόγω των πολύ καλών δεδομένων η Επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως για επαναλειτουργία τους ακόμη και το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου. 

Θα συζητηθεί επίσης το ζήτημα των γυμναστρίων, αλλά και της διεξαγωγής δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Φυσικά πολύ σημαντικό είναι και το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ετοιμαστεί τόσο για το σερβίρισμα του φαγητού, το μπουφέ αλλά και τους χώρους υγιεινής, τις τουαλέτες, στις αίθουσες δεξιώσεων. Εκτός απροόπτου, θα επιτραπούν πολύ νωρίτερα και οι προπονήσεις σε κλειστούς χώρους, αλλά και η λειτουργία κολυμβητηρίων. 

Τέλος και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, φαίνεται ότι θα ανοίξουν νωρίτερα του αρχικού προγραμματισμού. 

Πάντως οποίες και να είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής, να σημειωθεί ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.