Υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι τελειόφοιτοι και εκπαιδευτικοί της B' Τεχνικής Σχολής [ΒΙΝΤΕΟ]

Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες από τη Διευθύντρια της Τεχνική Σχολής κατά πόσο ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στο τεστ του κορωνοϊου είναι κρούσμα.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η διαδικασία της δειγματοληψίας από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό της Β' Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε τελειόφοιτο μαθητή. Η νέα εξέταση για τον κορωνοϊό προέκυψε μετά από αίτημα των μαθητών και των καθηγητών για να ληφθεί δείγμα για το τεστ και στους υπόλοιπους που δεν έδωσαν στην προηγούμενη δειγματοληψία. 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες από την Διευθύντρια του σχολείου κατά πόσο ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στο τεστ του κορωνοϊου, είναι όντως κρούσμα, γιατί όπως μας εξήγησε, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα που να παραπέμπουν στον κορωνοϊο και δεν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Παρόλα αυτά, θεώρησαν αναγκαία την διενέργεια της δειγματοληψίας σε όλη τη σχολική μονάδα, ούτως ώστε να νιώθουν ασφάλεια στον χώρο του σχολείου. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε σχολική μονάδα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους πριν την επαναλειτουργία. 

Για τη δειγματοληψία προσήλθαν όλοι μαθητές, φέροντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια και μάσκες, κρατώντας όλες τις αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται, ενώ ήταν απαραίτητη η γονική συναίνεση. Υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις που δεν παρουσιάστηκαν για προσωπικούς λόγους. 
Τα αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν σήμερα θα ανακοινωθούν μετά από 72 ώρες.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.