Υπ. Γεωργίας: Σχέδιο που θα καλύπτει τους γεωργούς που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση [ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Υπουργός Γεωργίας επισήμανε ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ η ευρύτερη περιοχή της Πιτσιλιάς από τη χαλαζόπτωση.

Θα διαμορφωθεί σχέδιο από το Υπουργείο Γεωργίας  που θα καλύπτει τους γεωργούς της ευρύτερης περιοχής της Πιτσιλιάς που οι καλλιέργειες του πλήγηκαν από τη χαλαζόπτωση.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής σε περιοδεία που πραγματοποιήσε στην περιοχή Πιτσιλιάς για να να δει τις ζημιές στις καλλιέργεις που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι είναι γεγονός ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ η ευρύτερη περιοχή της Πιτσιλιάς από τη χαλαζόπτωση.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι πέρα από τις ζημιές τις χθεσινές υπήρξαν και άλλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή από τον καύσωνα, του ισχυρούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση.

Παράλληλα, είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες τα κλιμάκια του Τμήματος Γεωργίας να προχωρήσουν να εκτιμηθεί άμεσα ο κίνδυνος και στη διαδικασία θα βοηθήσουν στελέχη του Τμήματος Γεωργίας θα συνδράμουν το από όλες τις Επαρχίες για να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις.

Επίσης, ο κ. Καδής, σημείωσε ότι εάν υπάρξουν επιπρόσθετες αιτήσεις που δεν καλύπτονται από το συγκεκριμένο προϋπολογισμό για να τοποθετηθούν αντιχαλαζικά δίκτυα, το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ανακατανομή κονδυλίων για να καλύψει τις αιτήσεις.ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.