Ανοίγουν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες με αντίπαλο τον βροχερό καιρό

Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται στις παραλίες.

Παρά και τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι επιχειρήσεις εξυπηρέτησης κοινού στα παράλια εμφανίζονται πανέτοιμες για να εξυπηρετήσουν τους λουόμενους, από σήμερα Σάββατο. 

Ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου ανέφερε πως «είναι όλα πανέτοιμα μπορώ να πω και τα μέτρα απολύμανσης στα κρεβατάκια, ομπρέλες, τα πάντα. Κρίνω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά το μόνο που έχω να πω παρακαλώ το κοινό να φερτεί ακριβώς όπως έχουν φερτεί οι ανθρωποι, έχουν δουλεψει σκληρά και οι ναυαγοσώστες και οι τοπικές αρχές να συνεργαστούμε όλοι μαζί» 

Τοπικές αρχές σε παράλιες περιοχές έχουν ήδη προνοήσει για τα κέντρα αναψυχής και για τα εστιατόρια επί του παραλιακού μετώπου. 

Ήδη οι επαρχιακές διοικήσεις συμφώνησαν να παραχωρήσουν επιπρόσθετο χώρο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται το κοινό, και όλα έχουν επιθεωρηθεί και είναι έτοιμα να υποδεχθούν ξανά από αύριο τους λουόμενους ή όσους θέλουν να απολαύσουν λίγες ώρες στην παραλία. 

«θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ιδιοκτήτες των κέντρων καθότι η χωρητικότητα τους έχει μειωθεί περίπου στο 50%με τις αποστάσεις των δύο μέτρων και άρα λοιπόν εκεί που θα είναι εφικτό να τους παραχωρηθεί δημόσιος χώρος είτε από δρόμο είτε από πεζοδρόμιο θα τους παραχωρηθεί» σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Στο πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για τους υπεύθυνους οργάνωσης, παροχής υπηρεσιών και ελέγχου παραλιών, καταγράφονται λεπτομερώς τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται. 
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να γνωρίζουν τα συμπτώματα του ιού. 

Να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια, μύτη και το στόμα, ενώ όλο το προσωπικό θα πρέπει να φέρει μάσκα σε περιπτώσεις στενής επαφής με το κοινό. 

Οι επιχειρηματίες ήδη έχουν χωροθετήσει τον εξοπλισμό τους στις παραλίες. 

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα: 

- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ομπρελών ορίζεται στα τέσσερα μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών. 

- Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στα δύο μέτρα. 

- Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα, με ευθύνη του λουόμενου. 

- Το προσωπικό των παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες-καρέκλες μετά από την χρήση κάθε πελάτη. 

Στο διάταγμα του υπουργού υγείας καταγράφεται και ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων παροχής θαλάσσιων αθλημάτων. 

Όλος ο εξοπλισμός θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται σχολαστικά μόνο με την χρήση γαντιών, ενώ το προσωπικό που θα εργάζεται στο χώρο θα πρέπει να λαμβάνει τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.