Όλα έτοιμα στη Λάρνακα για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών

Ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως «οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επεμβαίνουν εκεί όπου δεν τηρούνται τα μέτρα».

Όλα είναι έτοιμα στη Λάρνακα για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας σταλεί το συγκεκριμένο πρωτόκολλο που αφορά το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ωστόσο έχουμε ήδη προετοιμαστεί βάσει αυτών που έχουμε ακούσει από τους επιδημιολόγους και στη βάση του τι γίνεται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η απόσταση μεταξύ δύο ομπρελών στην παραλία είναι τέσσερα μέτρα ενώ θα αντιστοιχούν δύο κρεβατάκια για μια ομπρέλα, και έχουν εξευρεθεί οι κατάλληλες συσκευές με τις οποίες θα γίνεται η απολύμανση του κρεβατιού».
 

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει ήδη ενημερωθεί για το τι θα γίνεται ενώ οι υπεύθυνοι των παραλιών με τους συνεργάτες τους τυγχάνουν ήδη της κατάλληλης εκπαίδευσης και ενημέρωσης, ώστε η επάνοδος του κόσμου στις παραλίες να γίνει με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Ως Δήμος Λάρνακας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου από τη μια να απολαμβάνουμε την παραλία και από την άλλη να ακολουθούνται από όλους οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής». 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας απάντησε ότι «στις παραλίες θα υπάρχουν πινακίδες που θα ενημερώνουν τον κόσμο πως τα κρεβατάκια θα απολυμαίνονται, ενώ την ίδια ώρα οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επεμβαίνουν εκεί όπου δεν τηρούνται τα μέτρα».
 
Από την πλευρά του ο Φάνος Γεωργίου, υπεύθυνος των παραλιών του Δήμου Λάρνακας ανέφερε πως «το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις αποστάσεις, την απολύμανση των κρεβατιών βάση των πρωτοκόλλων που έχουν δοθεί. Από την πλευρά μας καλούμε τον κόσμο που θα επισκεφθεί τις παραλίες να τηρεί τις αποστάσεις και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των λειτουργών του Δήμου ώστε να μην υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «τα κρεβατάκια θα απολυμαίνονται το πρωί από συνεργείο του Δήμου και στη συνέχεια με την προσέλευση του κόσμου θα γίνεται εκ νέου απολύμανση αυτών που θα χρησιμοποιηθούν. Τα φάρμακο που χρησιμοποιείται  για την απολύμανση είναι ειδικό βάση ειδικών προδιαγραφών που δόθηκαν από τους ειδικούς».
 
Σύμφωνα με τον κ Γεωργίου, «από τη θάλασσα μέχρι και την πρώτη σειρά που τοποθετήθηκαν οι ομπρέλες υπάρχει απόσταση 12 μέτρων ενώ υπάρχουν και διάδρομοι ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η διέλευση των πολιτών στη παραλία. Στην απόσταση των 12 μέτρων οι λουόμενοι που δεν επιθυμούν να ενοικιάσουν κρεβατάκι ή ομπρέλα, μπορούν να τοποθετούν τις δικές τους πετσέτες και να απολαύσουν τον ήλιο».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.