Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

«Βράζουν» οι γονείς των μαθητών ειδικής εκπαίδευσης: Δίνουν τελεσίγραφό στο Υπ. Παιδείας μέχρι την Δευτέρα [ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ]

Απαιτούν την επιστροφή των παιδιών τους στα σχολεία.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε μονάδες ειδικής εκπαίδευσης, για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας λίγες ώρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, τους γνωστοποίησε πως δεν πρέπει να πάρουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο, αφού κρίθηκε πως πρέπει να εξεταστεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά από ειδικούς γιατρούς του Υπουργείου Υγείας.

Οι γονείς αυτών των μαθητών, ζητούν όπως το Υπουργείο Παιδείας, ανακαλέσει αυτή την απόφαση, κάνοντας λόγο για ρατσιστική στάση των αρμοδίων προς τα παιδιά τους. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω έγγραφο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, στους γονείς δόθηκε μια φόρμα από το Υπουργείο Παιδείας, την οποία καλείται να συμπληρώσει αρχικά ο γιατρός μετά τη σχετική εξέταση, ενώ στη συνέχεια καλούνται να την υπογράψουν και οι ίδιοι ούτως ώστε τα παιδιά τους να πάνε πίσω στις σχολικές τους μονάδες με δική τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους γονείς και τονίζουν πως δεν πρόκειται να υπογράψουν κάτι τέτοιο.
Οι γονείς συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Υπουργείο και στη συνέχει εισήλθαν εντός του κτηρίου για να μεταφέρουν στον Γενικό Διευθυντή, Μάριο Παναγίδη, την αγανάκτηση τους για αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης. Μάλιστα, οι γονείς έδωσαν τελεσίγραφο να τους δοθεί μέχρι τη Δευτέρα το «πράσινο φως» να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλιώς όπως είπαν, θα βρεθούν την πιο πάνω ημέρα εκ νέου στο κατώφλι του Υπουργείου Παιδείας μαζί με τους 1000 μαθητές για να διαμαρτυρηθούν.
 
Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη, αναφέρει πως «εμείς ζητούμε τη Δευτέρα τα παιδιά αυτά να πάνε στα σχολεία τους όπως φοιτούσαν μέχρι σήμερα, με τα μέτρα τα οποία μπορούν να πάρουν και οι συνοδοί τους. Δηλαδή, τα γάντια, τα αντισηπτικά. Δεν έχει κανένα απολύτως  πρόβλημα να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά στα σχολεία τους, όπως τα υπόλοιπα παιδιά». 

Ερωτηθείσα αν ο Γενικό Διευθυντής του Υπουργείο Παιδείας του μετέφερε πως αυτό που ζητούν θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα, η κα Πιστιάλη απάντησε πως «απλά μας έκφραζε συνεχώς τη μεριά του Υπουργείο που λέει ότι είναι για το καλό αυτών των παιδιών και γι’ αυτό θέλουμε να επιστρέψουν με ασφάλεια.» 

Τόνισε δε, πως «τον διαψεύδαμε συνεχώς πως αυτά που λέει είναι δικαιολογίες, γιατί δεν είναι άρρωστα τα παιδιά. Αν είναι ευάλωτες ομάδες δεν θα παν, αν έχουν κάποια ασθένεια δεν θα παν. Του είπαμε ότι δε δεχόμαστε να συμπληρώσουμε κανένα έντυπο που να λέει ότι με τη δική μας ευθύνη θα στείλουμε τα παιδιά μας (στο σχολείο), γιατί κανένας άλλο γονιός δεν το έκανε αυτό». 

«Του είπαμε πως όλοι η κοινωνία εντοπίζει τη διάκριση που υπάρχει», συμπλήρωσε.  


Απολογίες κυβέρνησης…

Σημειώνεται δε, πως σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, εξέφρασε τις απολογίες του εκ μέρους της κυβέρνησης προς τους μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης που δεν επέστρεψαν στα σχολεία.

Πρόσθεσε δε, πως «ήταν μια αρνητική εξέλιξη, η οποία μας θλίβει και δεν υπήρχε καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να φέρει οποιοδήποτε πρόσκομμα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία».

Ο κ. Κούσιος εξήγησε ότι υπήρξε ένα θέμα με την Επιτροπή Υγείας που είχε δημιουργηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για εξέταση των περιπτώσεων του κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα είπε πως ενημερώθηκε από τον Πρόδρομο Προδρόμου, ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ούτως ώστε να καταστεί δυνατό η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παιδιών να επιστρέψει στα σχολεία.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «εφόσον τα άλλα σχολεία άνοιξαν, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην ανοίξουν και γι’ αυτά τα παιδιά».

*Φωτογραφίες mattpress


Μαίρη Αυξεντίου

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.