Δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των βρεφοκομικών σταθμών [ΒΙΝΤΕΟ]

Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την επαναλειτουργία από τις 21 Μάιου των νηπιαγωγείων και των βρεφοκομικών σταθμών, φαίνεται να κάνει το προεδρικό, συντηρώντας παράλληλα το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από τα όσα αρμοδίως ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων από τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, κατά την σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρόεδρος επέμεινε πως για το άνοιγμα των δημοτικών των γυμνασίων και των υπόλοιπων τάξεων στα λύκεια καθοριστική θα είναι η άποψη των επιδημιολόγων της Συμβουλευτικής ομάδας. Συνεπώς τίποτα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι και την κρίσιμη για το θέμα σύσκεψη της Παρασκευής.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα τελευταία 24ώρα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας τοποθετήθηκαν θετικά μόνο στο άνοιγμα των δημοτικών.

Αντίθετα για τα νηπιαγωγεία όλα δείχνουν πως το άνοιγμα τους θα πάρει παράταση λόγω των σοβαρών δυσκολιών που υπάρχουν στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους ιδιοκτήτες. Διαφορετική ρύθμιση θα υπάρξει ενδεχομένως για την προδημοτική στον δημόσιο και δημοτικό τομέα.

Σε καλό δρόμο, αντίθετα φαίνεται να μπαίνουν τα πράγματα σε σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο, συμφωνήθηκε η κατάθεση ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για το ζήτημα.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τόσος ο Υπουργός Παιδείας όσο και ο κος Κόκκινος ενημέρωσαν την Επίτροπο για τις διαδικασίες και όλες τις προϋποθέσεις που τηρούνται στο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επεξηγώντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε κάποια παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σε σχέση με τις Παγκύπριες Εξετάσεις οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί αύριο. Όπως μάλιστα πληροφορείται ο Αντ1 οι τελειόφοιτοι για πρέπει αναγκαστικά να δίνουν μαθήματα και κάποια Σάββατα. Γεγονός που αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργείου μαθητών και καθηγητών.

Τέλος, σε μια άλλη εξέλιξη υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020, θα επιτρέψει την τροποποίηση ή και την υποβολή νέων αιτήσεων για συμμετοχή στις πιο πάνω Παγκύπριες Εξετάσεις. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην Υπηρεσία Εξετάσεων, από τις 14  μέχρι και τις 3.00 το απόγευμα της 18ης Μαΐου .

Μετά την παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας δεν θα επιτρέπεται καμία υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων.


Κυριάκος Πομηλορίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.