Δεύτερη ημέρα στα θρανία - Απουσιάζουν μόνο οι μαθητές από ευάλωτες ομάδες [ΒΙΝΤΕΟ]

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η δεύτερη μέρα επιστροφής των τελειόφοιτων μαθητών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η δεύτερη μέρα επιστροφής των τελειόφοιτων στα σχολεία. 

Ο Διευθυντής της Τεχνικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκατζής επισήμανε ότι «και σήμερα υπάρχει αθρόα προσέλευση, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι στο σχολείο». 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, είπε ότι «και η σημερινή μέρα πέρασε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τα παιδιά αισθάνονται πολύ ικανοποιημένα και οι εκπαιδευτικοί το ίδιο. 

Mετά το χθεσινό πρώτο τεστ ετοιμότητας, το οποίο εκπαιδευτικοί και μαθητές πέρασαν με επιτυχία, όλοι, πλην το ευάλωτων ομάδων, πέρασαν και σήμερα το κατώφλι του σχολείου. Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στις παγκύπριες εξετάσεις, οι οποίες και θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου. 

Ο κ. Μάρκατζης ανέφερε πως «θεωρώ ότι μια δυο μέρες τα παιδιά θα συνηθίσουν και εκτός του ότι θα πάρουν πρόσθετη εκπαίδευση για τις εξετάσεις τους θα πάρουν και την εκπαίδευση της αυτοπροστασίας και της προστασίας των άλλων για τα θέματα κορωνοϊού». 

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εγκύκλιο αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις διευθύνσεις των σχολείων με την οποία διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα Office 365 και το διαδικτυακό εργαλείο Teams, αποτελεί τη μοναδική επίσημη και εγκεκριμένη πλατφόρμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό. 

Ο κ. Μαρκάτζης, τόνισε ότι «είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα που ξέρουμε ότι τηρά τα προσωπικά δεδομένα. Υπάρχει απόλυτη συνεννόηση με την επίτροπο και προσπαθούμε να τηρήσουμε όλα όσα μας ζητά». 

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, σημείωσε ότι «όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου αριθμός μαθητών παρακολουθεί το μάθημα από την τάξη, ενώ αριθμός συμμαθητών τους το παρακολουθεί διαδικτυακά, θα ήθελα να ενημερώσω ότι διεξάγονται δειγματοληπτικοί επιτόπου έλεγχοι σε σχολεία, τα ευρήματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με ενδεχόμενες ενέργειες που θα αποφασιστούν». 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, υπογράμμισε ότι «σίγουρα οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν το καθήκον τους όσον αφορά αυτά τα παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες// οι συνάδελφοι όταν τελειώσουν το μάθημα θα επικοινωνήσουν με αυτά τα παιδιά και θα πράξουν ότι έκαναν από τις 10 Μαρτίου». 

Σε ρυθμούς κανονικότητας τα ιδιωτικά σχολεία

Στα θρανία τους επέστρεψαν και οι τελειόφοιτοι μαθητές των ιδιωτικών σχολών οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις παγκύπριες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών σχολών το ποσοστό προσέλευσης είναι πολύ ψηλό ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. 

Το Σάββατο στο μεταξύ αρχίζουν και οι εισαγωγικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στις 27 Μαΐου. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών, Γιώργος Κρητικός, είπε ότι «μας έχει επιτραπεί να κάνουμε ή δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Τα πιο πολλά θα γίνουν διά ζώσης, με φυσική παρουσία. 

Στις εξετάσεις αναμένεται ότι θα παρακαθίσουν δύο χιλιάδες μαθητές της 6ης δημοτικού.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...