Το στράτευμα σε νέα εποχή - Ηλεκτρονική η υποβολή πιστοποιητικών κατάταξης [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διαδικασία κατάταξης στην Εθνική Φρουρά.

Με τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το Υπουργείο Αμυνας προχωρεί με τη σειρά του στην εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό, προσαρμογή στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής και προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Γι' αυτό και από φέτος οι νεοσύλλεκτοι στρατεύσιμοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών της 2020 ΕΣΣΟ, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία που θα έπρεπε να καταθέσουν την ημέρα κατάταξης τους στα ΚΕΝ.

Ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, να επικεντρωθούν όλοι στην εξασφάλιση των πιστοποιητικών έτσι ώστε να είναι έτοιμοι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όταν θα τους ανακοινώσουμε και θα τους διευκολύνουμε για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, να έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά έτσι ώστε να τα υποβάλουν για να λάβουν την μοριοδότηση».

Η μεταρρύθμιση αυτή παρέχει τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να υποβάλλουν με ταχύτητα, ασφάλεια και χωρίς φυσική παρουσία όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η μοριοδότηση, η επιλογή σε όπλα και σώματα, καθώς και η τοποθέτησή τους στις Μονάδες.

Ο κ. Αγγελίδης επισήμανε ότι «σίγουρα, εμείς ακολουθούμε τέτοιες διαδικασίες, οι οποίες θα διασφαλίσουν την υγεία των νεοσύλλεκτων μας. Αν αυτό εξ υπακούει ΚΕΝ ή απευθείας σε μονάδες ή οτιδήποτε άλλο να είστε σίγουροι ότι θα το γνωρίζουν σε έγκαιρο χρονικό διάστημα».

Τονίζεται ότι όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας και εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα πιστοποιητικά, η επιθυμία τους δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής, και θα τοποθετηθούν σε μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...