Παναγιώτης Σεντώνας στον ΑΝΤ1: Το μεγαλύτερο στοίχημα της Κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης αποτελεί η βιώσιμη διαχείριση της κρίσης για όσο το δυνατό γρηγορότερη ανάκαμψη.

Καθοριστική είναι η επόμενη εβδομάδα για την χαλάρωση των μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας την ίδια ώρα που ο μονοψήφιος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο φαίνεται να σταθεροποιείται. Τη Δεύτερα θα συνέλθει η διυπουργική επιτροπή προκειμένου να οριστικοποίηση την πρόταση για την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων ενώ την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει σχετικές αποφάσεις. 

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι όπως όλα δείχνουν τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση φαίνεται να αποδίδουν ένεκα και της συνεργασίας των πολιτών ως προς την εφαρμογή τους. 

«Ωστόσο», σημείωσε «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, η προσπάθεια μας θα πρέπει να συνεχιστεί και με την ίδια υπευθυνότητα που πορευθήκαμε μέχρι σήμερα θα πρέπει να συνεχίσουμε και κατά τη μετάβαση μας στην επόμενη φάση». 

Οριστικοποιείται η πρόταση της διυπουργικής επιτροπής τη Δευτέρα

Ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι, η διυπουργική επιτροπή, η οποία ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προκείμενου να ετοιμάσει την στρατηγική και το όλο πλαίσιο για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, οριστικοποιεί την πρόταση της τη Δευτέρα αναφορικά με την πρώτη φάση της όλης διαδικασίας. 
Ακολούθως, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την ερχόμενη Τρίτη και την ερχόμενη Τετάρτη, στις 29 Απριλίου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει τις συναφή αποφάσεις. 

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σεντώνας υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει ενώπιων της αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση, είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Για αυτό, όπως εξήγησε,  όλο αυτό το διάστημα γίνονταν σχετικές διαβουλεύσεις από την διυπουργική επιτροπή αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών ευρύτερα. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σεντώνα, πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η βιώσιμη διαχείριση της κρίσης έτσι ώστε να υπάρξει προοπτική για όσο το δυνατό γρηγορότερη ανάκαμψη. 

«Θέλω να πιστεύω ότι αν δράσουμε με ευελιξία αλλά και μέσα από συναίνεση και συνεργασία θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση», ανάφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Σεντώνας στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η μετάβαση μας σε αυτό το επόμενο στάδιο δε σημαίνει ότι τελειώνουμε με την πανδημία. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα αξιολογούνται με βάση συγκεκριμένους δείκτες κάθε 15 ημέρες και αναλόγως θα λαμβάνονται αποφάσεις». 

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή των 150 επαγγελματιών υγείας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το άνοιγμα των εκκλησιών ο κ. Σεντώνας εξήγησε ότι, είναι ένα από τα ζητήματα που θα ειπωθούν στις συσκέψεις της ερχόμενης εβδομάδας.

«Το κράτος χειρίζεται την πανδημία μέχρι σήμερα με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη πολύ συγκεκριμένα δεδομένα, όπως είναι η επιδημιολογική κατάσταση, η επάρκεια των συστημάτων υγείας, οι συμβουλές των ειδικών και έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια», σημείωσε.

Κλείνοντας ο κ. Σεντώνας εξήγησε ότι καλό θα ήταν να μην προτρέχουμε, «ας αφήσουμε την διυπουργική επιτροπή να ολοκληρώσει την πρόταση της, το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει τις αποφάσεις του και στον κατάλληλο χρόνο θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα». 

Θέκλα Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...