«Κόντρα» Καρούσου- Φακοντή με φόντο πτήση επαναπατρισμού από την Αγγλία [ΒΙΝΤΕΟ]

Και τα 29 άτομα κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όπως όριζε το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας

Το κατά πόσο υπήρχαν ή όχι φοιτητές σε πτήση επαναπατρισμού από Αγγλία, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της «διένεξης» μεταξύ του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντή και του Υπουργού Μεταφορών Γιάννης Καρούσου, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι». 

Ο κ. Φακοντής διερωτάται κατά πόσο στην πτήση της 29ης Μαρτίου από το Gatwick της Αγγλίας, με την οποία επαναπατρίστηκαν 29 άτομα, επέβαιναν και φοιτητές. Όπως επεσήμανε ο ίδιος ζήτησε να μάθει με επιστολή αν σε αυτούς τους 29 περιλαμβάνονταν  «επιβάτες επείγουσας ανάγκης, εάν κατείχαν τα κατάλληλα πιστοποιητικά, αν υπήρχαν φοιτητές». 

Σημείωσε επιπρόσθετα πως ήρθε υπόψη του συγκεκριμένη καταγγελία, πως κάποιος επιβάτης από τους 29, είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.  Συνέχισε παράλληλα πως ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως «το θέμα θα λυνόταν αν ο κ. Φακοντής επικοινωνούσε μαζί μου», για να συνεχίσει λέγοντας πως « και τα 29 άτομα κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όπως όριζε το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας».

Σημείωσε παράλληλα πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε ίσοι προς όλους»  αναφερόμενος στις ερωτήσεις του κ. Φακοντή.

«Κανείς δεν θέλει να σπείρει τον πανικό, από την άλλη δεν θέλουμε να τηρούμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. «Ρωτώ και τώρα, υπήρχαν ή όχι φοιτητές στην πτήση», επέμεινε από την πλευρά του ο βουλευτής τους ΑΚΕΛ, διερωτούμενος ότι δεν μπορούσαν φοιτητές να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό από τη Βρετανία. «Ζητούμε να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό».

Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα της παρουσίας ή όχι φοιτητών στην πτήση, ο Υπουργός Μεταφορών επανέλαβε πως στο σύνολο τους οι 29 επιβαίνοντες είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. « Το να συνεχίζουμε το θέμα προκαλούμε πανικό χωρίς λόγο, και δεν είναι καιρός για τέτοια αντιπολίτευση».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.