ΠΑΣΥΚΙ: Να αποφεύγονται οι θεατρινισμοί από τον ΟΚΥπΥ γιατί προκαλούν όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

«Να είστε σίγουροι, ότι για τους ανύπαρκτους σχεδιασμούς, την απουσία προετοιμασίας και τις ελλείψεις, θα απαιτήσουμε και θα φροντίσουμε, κάποιοι με την παρέλευση της επιδημίας να λογοδοτήσουν».

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι την ιδιαίτερα δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε ως κοινωνία, θα ήταν φρόνιμο να αποφεύγονται "θεατρινισμοί και άστοχες δημοσιογραφικές διασκέψεις από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)" που το μόνο που καταφέρνουν, σημειώνεται, είναι να προκαλούν όσους βρίσκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι βιώνοντας την κατάσταση, γνωρίζουν.
 
«Παράκληση, μην προκαλείτε κύριοι του Ο.Κ.Υπ.Υ. Η προσπάθεια ωραιοποίησης μέσω στυγνών αριθμών είναι ότι χειρότερο, τόσο για την παρούσα περίοδο, καθώς και για την περίοδο που αναμένεται και δυστυχώς αποτελεί ακόμη ένα «θα» όπως τα τόσα αλλά που κατά διαστήματα ανακοινώνονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνει ότι η καθυστερημένη έγκριση 20 εκατομμυρίων για αγορά αναλωσίμων, εξοπλισμού και υπηρεσιών που έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον προ μηνός στη διάθεση των λειτουργών υγείας δεν αποτελεί αφορμή τηλεοπτικής προβολής αλλά ντροπής και ανάληψης ευθύνης.

«Να είστε σίγουροι, ότι για τους ανύπαρκτους σχεδιασμούς, την απουσία προετοιμασίας και τις ελλείψεις, θα απαιτήσουμε και θα φροντίσουμε, κάποιοι με την παρέλευση της επιδημίας να λογοδοτήσουν», προστίθεται.

Η έλλειψη ιατρικής επιστημονικής αντίληψης στη Διοίκηση των Νοσηλευτηρίων εν μέσω της πανδημίας, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, είναι εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον κορωνοϊό.
 
«Δεν είναι τώρα η ώρα για την απόκτηση της γνώσης και της εμπειρίας. Ελπίζουμε αντίστοιχα προκλητικά φαινόμενα να μην επαναληφθούν όσο διαρκεί η κρίση και προς διασφάλιση τούτου σας συστήνουμε τουλάχιστον τον αυτοπεριορισμό και σε περίπτωση ανυπακοής την επιβολή καραντίνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.