Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Επ.Υγείας ΕE: Σε εξέλιξη πάνω από 100 μελέτες για την παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαικής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας είναι υπό μελέτη σχεδιασμός για επιστροφή στην ομαλότητα.

Διεξάγονται πάνω από 100 κλινικές μελέτες και έρευνες από ομάδες ερευνητών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν το εμβόλιο του κορωνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας δημιούργησε μια συμβουλευτική ομάδα του Covid-19, η οποία αποτελείται από επτά κορυφαίους επιδημιολόγους και βιολόγους ώστε να υπάρχει ενημέρωση για όλες τις έρευνες που διεξάγονται, επισήμανε σε δηλώσεις της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων η Επίτροπος Υγείας  της Ευρωπαικής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

«Έχει διασφαλιστεί η δρομολόγηση εμβολίου για την ευρωπαϊκή αγορά με τη γερμανική εταιρεία Curevack, επιχορηγώντας της το ποσό των 80 εκ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», ώστε να είμαστε σε θέση να δημιουργηθεί εμβόλιο μέσα από τις κλινικές μελέτες που διεξάγονται», πρόσθεσε η κ.Κυριακίδου.

Η. Κυριακίδου τόνισε ότι «η Κομισιόν έχει κάνει πάρα πολλά από την αρχή αυτής της πανδημίας, στο πλαίσιο των όρων εντολής της. Όταν αρκετά κράτη μέλη εντόπιζαν σοβαρό πρόβλημα εξασφάλισης ατομικού προστατευτικού υλικού, όπως γάντια και μάσκες, αμέσως προχωρήσαμε στο να δημιουργήσουμε τρεις πλατφόρμες κοινωνικών προσφορών, στις οποίες συμμετείχε και η Κύπρος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια».

Σχετικά με το αν ιός βρίσκεται στην κορύφωση του η κ. Κυριακίδου είπε ότι «κάθε χώρα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο καμπής όσον αφορά την κορύφωση του ιού. Αυτό που έχει τεράστια σημασία και το τονίζουμε συνεχώς ότι τα κράτη-μέλη, τα οποία έχουν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα να τηρούνται από τους πολίτες. Αν αυτό δεν γίνει είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού».

Η κ. Κυριακίδου επισήμανε πως η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας επεξεργάζεται ήδη στρατηγικές εξόδου από αυτή την περίοδο, ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι σαν κράτη-μέλη, όταν τα στοιχεία το επιτρέπουν να μπορούμε να προγραμματίσουμε πως θα μειωθούν τα μέτρα».

Όσον αφορά τα φάρμακα η κ .Κυριακίδου ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε πολύ τακτική επαφή με την Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων ώστε να παρακολουθούμε τις πιθανές ελλείψεις φαρμάκων. Αυτή τη στιγμή, ακόμα δεν έχουμε ελλείψεις από τα κράτη-μέλη, παρόλο που υπήρχαν σημαντικές δυσκολίες πριν δύο εβδομάδες όταν κάποιες χώρες έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα και αυτό εμπόδισε τη διέλευση φορτηγών που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα φάρμακά».

Τέλος, η κ. Κυριακίδου είπε πως «από την Ινδία, έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές κάποιων φαρμάκων όπως της παρακεταμόλης και έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας της Ινδίας για να αρθούν οι απαγορεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ζητήσει να μας ενημερώνουν έγκαιρα για πιθανές ελλείψεις για να μπορούμε να παίρνουμε τα μέτρα μας ως Επιτροπή, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα».ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.