Κορωνοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Επαρχιακό Δικαστήριο-Κλείνει αύριο για απολύμανση

Αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Η χώρα μας μετρά συνολικά 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 6 νεκρούς από τον ιό.

Αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, καθώς και ο αριθμός τον θυμάτων από τον ιό. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας, ένας άντρας 68 ετών  ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας έχασε τη μάχη για τη ζωή. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται κατακόρυφα αφού όπως ανακοινώθηκε έχουν επιβεβαιωθεί 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον φτάνει τα 214. Όσο αφορά τα κατεχόμενα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 64.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live του ant1.com.cy

22.15 Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Μετά τη διάγνωση επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε υπάλληλο του δικαστηρίου, δόθηκαν απόψε οδηγίες όπως το δικαστικό Μέγαρο κλείσει αύριο για απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα δώσουν δείγμα για εξέταση.

 20.31 ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζει η περιγραφή γυναίκας που αποθεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό – «Ήταν δύσκολο… ο κόσμος να περιοριστεί σπίτι»

20.00 Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου – Σε «καραντίνα» ολόκληρο το Τμήμα

19.15 ΜΕΘ ΓΝ Λευκωσίας: «Απολογούμαστε για το σφάλμα συσχέτισης» - Ο 68χρονος δεν είναι πατέρας του 47χρονου

18.50  Αυστηρή ανάρτηση Υπ. Υγείας: «Αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης»


18.00 Άλλος ένας στη λίστα των  θυμάτων του κορωνοϊού. 35 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών:


Έχω μπροστά μου τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35 από σύνολο 530 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

2 άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,
31 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
2 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 214, (περιλαμβανομένων και των πέντε που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ ότι τα 214 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 6,447 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 126 από τα 214 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 18 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενείς, γεγονός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέχουν και να περιοριστούν. Ο κίνδυνος παραμένει εξαιρετικά μεγάλος. Σας ευχαριστώ.

Ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε με τη σειρά του:

Δυστυχώς, σήμερα στη μάχη με την πανδημία χάσαμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λευκωσίας. Πρόκειται για άντρα 68 ετών. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν έξι, πέντε άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 64. Τέσσερις από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 26 άτομα, εκ των οποίων πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης τρία εξιτήρια. Εννέα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τρία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως σας είχα πει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για την πανδημία έχει ετοιμάσει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενών με λοίμωξη από τον ιό SARS-COV-2, μετά από μελέτη των βιβλιογραφικών δεδομένων και των πρωτοκόλλων που ακολουθούνται διεθνώς. Όπως αντιλαμβάνεστε οι οδηγίες αυτές θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την επιστημονική τεκμηρίωση που προκύπτει από κλινικές μελέτες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή. Οι οδηγίες αυτές έχουν ήδη κυκλοφορήσει και αφορούν όλα τα επίπεδα παροχής φροντίδας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες που περνάμε όλοι είναι δύσκολες. Το βιώνουμε ο καθένας καθημερινά. Όσο οι επιπτώσεις αυτής της νόσου εμφανίζονται και στην Κύπρο, παύουν να είναι απλά μια είδηση που είδαμε στην τηλεόραση ή διαβάσαμε σε μια ιστοσελίδα. Η καθημερινότητά μας έχει διαταραχθεί σημαντικά και η αγωνία, ο φόβος και η αβεβαιότητα έχουν μπει στη ζωή μας. Ανησυχούμε για τον εαυτό μας και για τους δικούς μας ανθρώπους.

Περισσότερο από όλους το βιώνει αυτό ο κόσμος των νοσοκομείων. Κάθε πρωί ή απόγευμα που φεύγουμε για τη δουλειά, όταν κλείνουμε την πόρτα βλέπουμε την αγωνία στο πρόσωπο των δικών μας ανθρώπων όπως βλέπουμε και τη χαρά αναμεμειγμένη με λύπη όταν γυρνάμε στο σπίτι. Χαρά για την επιστροφή. Λύπη γιατί ξέρουν ότι και αύριο και μεθαύριο ο γιατρός, ο νοσηλευτής, το προσωπικό των εργαστηρίων, η βοηθός, η καθαρίστρια, ο κλητήρας, ο διοικητικός θα επιστρέψει και πάλι στη δουλειά του. Κάθε είδηση για ένα γιατρό ή ένα νοσηλευτή που χάνει τη ζωή του σε κάποια άλλη χώρα είναι ένα μαχαίρι στην καρδιά.

Ο αγώνας που δίνει το προσωπικό των νοσοκομείων μας ειδικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα τμήματα της πρώτης γραμμής είναι δύσκολος, επικίνδυνος και πιθανά θα είναι μακροχρόνιος. Πιστέψτε με, επειδή το ζω καθημερινά. Η συντριπτική πλειοψηφία δίνει το 100% σε αυτή την προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Σκεφτείτε το, δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις καθημερινά στη δουλειά και να παλεύεις με το αόρατο και απρόοπτο. Το καθήκον όλων των υπολοίπων και κυρίως της Πολιτείας είναι να φροντίσουμε αυτή η ομάδα να προστατευτεί. Ελπίζω οι προσπάθειες που γίνονται, και σας διαβεβαιώ και πάλι ότι είναι τεράστιες, να έχουν αποτέλεσμα και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες προστατευτικού εξοπλισμού, για να μπορέσουμε όσο διαρκέσει αυτός ο πόλεμος να έχουμε το προσωπικό των νοσοκομείων υγιείς στην πρώτη γραμμή.15.25 Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λεγόμενος «υπουργός υγείας», Αλί Πίλλι, μετά από 82 συνολικά τεστ επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 64.


16.45 Έχουν καταβληθεί πέραν των πέραν των δύο χιλιάδων αιτήσεων για την ειδική άδεια για φροντίδα


Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι «μέχρι τώρα, για την Ειδική Άδεια για Φροντίδα έχουν υποβληθεί 2.068 ηλεκτρονικές αιτήσεις. Επίσης, έχουν υποβληθεί 34.000 δηλώσεις στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού στην ιστοσελίδα του Υπουργείου».
15.50 Και δεύτερο εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Αναφοράς 

Δόθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι συνολικά δύο εξιτήρια στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, ενώ εντός το επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί και τρίτο. 
Και οι τρεις ασθενείς αποθεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης στάλθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, μεταφέροντας έτσι τα ευχάριστα νέα σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. 

15.12 Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 26 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφου

Σαρανταένα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Πάφο εκ των οποίων τα 26  αφορούν επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, και τα τρία ιατρούς ισάριθμων Ιδιωτικών Νοσοκομείων της Πάφου.

Συγκεκριμένα, στα επιβεβαιωμένα κρούσματα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής 6 ιατροί του κρατικού νοσηλευτηρίου Πάφου. Πρόκειται για έναν πνευμονολόγο, έναν ακτινολόγο, έναν χειρούργο, μια παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό και μια εντατικολόγο.

Επίσης, 20 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, δύο καθαρίστριες και ένας εργάτης έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. 

Στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου νόσησαν με τον κορωνοϊό από άλλες επαφές πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο, ένας 70χρονος και ένας 63χρονος, απεβίωσαν, ενώ οι άλλοι δύο, ο οδηγός ταξί και η σύζυγός του, πήραν εξιτήριο. Την ίδια ώρα, μια ασθενής αποτελεί ένα από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Υγείας. 

Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι συγγενικά πρόσωπα των επαγγελματικών υγείας του ΓΝ Πάφου.

Στην Πάφο, παράλληλα, επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τρεις ιατροί σε ισάριθμα Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Πάφο.

Εξάλλου θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πνευμονολόγου ιατρού, διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του ΓΝ Πάφου που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λεμεσού αλλά και του χειρούργου ιατρού του ΓΝ Πάφου που νοσηλεύεται στο  Νοσοκομείο αναφοράς, στην Αμμόχωστο.
13.28 Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς, εντός της ημέρας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο άλλα δύο πρόσωπα που έχουν αποθεραπευτεί από τον ιό.

13.10 Αρνητικό στον κορωνοϊό μέχρι τώρα το ιατρικό προσωπικό του ογκολογικού του ΓΝ Λεμεσού


Αρνητικοί στον κορωνοϊό λειτουργοί και ασθενείς του ογκολογικού τμήματος του ΓΝ Λεμεσού, ανάμεσα τους και αυτός που έμενε στο ίδιο δωμάτιο με τον 49χρόνο.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν  σε 30 νοσηλευτές, οι 24 ήταν αρνητικοί και αναμένονται τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους 6. Την ίδια ώρα, από τους 5 γιατρούς που υποβλήθηκαν σε τεστ οι 4 γιατροί είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό και περιμένουν τα αποτελέσματα για ακόμα 1 γιατρό.  Επίσης, και τα αποτελέσματα του γενικού προσωπικού είναι αρνητικά. 

Εάν όλοι βγουν αρνητικοί στον κορωνοϊό, τότε το ογκολογικό θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς τη Δευτέρα, αφού γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και απολυμάνσεις στο νοσοκομείο.

12.36 Στους 28 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, από τους οποίος ένας βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για άντρα, ηλικίας 80 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. 

Νωρίτερα σήμερα, παρουσίασε επιπλοκές μια άλλη ασθενής, με το ενδεχόμενο να διακομιστεί σε άλλο νοσηλευτήριο να είναι ανοιχτό.

 11.24 Πέραν των 80 λειτουργών υγείας φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες

10.05 370 καταγγελίες της Αστυνομίας μέσα σε ένα 24ωρο για παραβίαση του διατάγματος διακίνησης

09.50 Στη δημοσιότητα τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους φοιτητές του εξωτερικού


08.40 Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Κύπρος πλησιάζει στην κορύφωση της πανδημίας. Διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα από όταν καταγράφηκαν στην χώρα μας τα πρώτα κρούσματα. Εξάλλου μελέτες που έγιναν με βάση παγκόσμια δεδομένα, αναφέρουν ότι η περίοδος από την 4η έως την 6η βδομάδα είναι εκείνη κατά την οποία καταγράφεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Θετικό για την Κύπρο είναι ότι οδεύουμε προς την περίοδο αυτή με την κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα να είναι σε ισχύ εδώ και 1 περίπου βδομάδα.

Την ίδια ώρα, υποβοηθητική για τον έλεγχο της πανδημίας, θεωρείται και η πολιτική που ακολουθεί η Κύπρος, με την διενέργεια πολλών εξετάσεων. 5,917 εργαστηριακές αναλύσεις έχουν γίνει από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ έπιασαν ήδη δουλειά και τα ιδιωτικά εργαστήρια που θα διεξάγουν την εξέταση, γεγονός που θα βοηθήσει στον εντοπισμό και νέων κρουσμάτων, που δεν εμπίπτουν κατ ανάγκην σε εκείνα του υψηλού κινδύνου, που έχουν προτεραιότητα μέχρι στιγμής με βάση τα πρωτόκολλα.

08.25 Θετικά μαντάτα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Θετικά χτες τα νέα από το Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου και τα 180 δείγματα που λήφθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και ασθενείς, είναι αρνητικά. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο, όταν εντοπίστηκε ασθενής που νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα θετικός στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους παραμένουν εκτός υπηρεσίας και σε αυτοπεριορισμό, 18 γιατροί, 28 νοσηλευτές και έξι άτομα από το βοηθητικό προσωπικό. Γι αυτό έγινε επίταξη οκτώ ιατρών παθολόγων επί του παρόντος, για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου ενώ δεν αποκλείεται να επιταχθούν γιατροί και άλλων ειδικοτήτων.

08.15 10 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι  

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 26 άτομα.

Στις άλλες πόλεις, δέκα άλλα άτομα είναι διασωληνωμένα, τρία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και επτά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Την ίδια ώρα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Λεμεσό, νοσηλεύεται άλλο ένα άτομο, χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

Υπάρχουν όμως και θετικά στοιχεία που πρέπει να αναφερθούν. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 45 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 έχουν αποθεραπευτεί. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη σύμφωνα με τους ειδικούς, και για να παραμείνει ως τέτοια πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις οδηγίες.

08.00 Αυξήθηκαν κατά 17 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει διψήφιος, με άλλα 17 περιστατικά να έχουν ανακοινωθεί χτες το απόγευμα. Ως εκ τούτου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο ανήλθε στα 179, εκ των οποίων οι 5 κατέληξαν.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα, τρία άτομα επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες και θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις, 10 άτομα εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών με ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Τα τελευταία τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν, αφορούν σε άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Μεταξύ των 17 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, είναι άλλα τρία άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, που παραμένει η μεγάλη πληγή στην κρίση που βιώνουμε. Πρόκειται για άλλο ένα γιατρό, μια ασθενή και ένα εργάτη.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην Λευκωσία και την Πάφο, καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοιοϋ, ποσοστό 27% σε κάθε πόλη. Ακολουθεί η Λάρνακα με ποσοστό 21%, η Λεμεσός με 14% και τέλος η ελεύθερη Αμμόχωστος με 7%.


ANT1 Newsroom

Αντρέας

29/03/2020>20:26

Τι γίνεται με τα κόκκινα δάνεια αναδιαθρωμενα τα οποία πληρώνονται κανονικά ( σε 2 μήνες το δικό μου γίνεται εξυπηρετούμενων) και τώρα με τις δουλειές μάς δεν μπορεί να πληρωθεί η δόση; Σα να βλέπω να κοιτάνε μόνο αριθμούς και όχι τα πραγματικά..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.