Δύο νομοσχέδια του Υπ. Οικονομικών για μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης λόγω κορωνοϊού [ΒΙΝΤΕΟ]

Προβλέπονται γενναία τολμηρά μετρά, τα οποία θα προωθηθούν αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Tο απόγευμα, Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκαν στο χρηματοπιστωτικό πακέτο, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει, αναστολή δόσεων, για 9 μήνες σε εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς και η παραχώρηση νέων χαμηλότοκων δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους.

Πάγωμα στις δόσεις δανείων και των σχετικών τόκων και μάλιστα με νόμο. Στο σχετικό μέτρο που προβλέπεται στο πακέτο μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, προνοείται η αναστολή των δόσεων, για 9 μήνες όλων των εξυπηρετούμενων δανείων, επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αυτοτελώς εργαζομένων. Η αναστολή των δόσεων γίνεται με σχετικό γραπτό αίτημα του δανειολήπτη, και αφορά ανεξαιρέτως, όλες τις Εμπορικές Τράπεζες, εταιρίες παραχώρησης δανείων, Ασφαλιστικές εταιρίες και Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.