Κορωνοϊός: Νέο εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων οκτώ περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας, μετά από ενημέρωση που έλαβε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Την ίδια ώρα, η Κύπρος μετρά 3 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα αυξήθηκαν στα 44. 

Δείτε στο live του ant1.com.cy όλες τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό:

21.46 Νέο εξιτήριο από το νοσοκομείο Αναφοράς 

Νέο εξιτήριο πήρε πριν λίγο από το νοσοκομείο Αναφοράς, ένα εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. 

21. 05 Άλλος ένας γιατρός του ΓΝ Πάφου θετικός στον κορωνοϊό

Νέο κρούσμα κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο το οποίο αφορά γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο οποίος έδωσε δείγμα την περασμένη Δευτέρα. Ο εν λόγω γιατρός παρουσίασε κάποια συμπτώματα και παρέμεινε στο σπίτι του και σήμερα στάλθηκαν τα αποτελέσματα τα οποία επιβεβαιώνουν ότι είναι θετικός στον ιό.

20.58 Αρνητικά τα 63 από τα 170 δείγματα που λήφθηκαν χθες από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

20.57 Κορωνοϊός: Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα

20.50 Επτά συνολικά εξιτήρια μέχρι σήμερα

Συνολικά 19 ασθενείς που νόσησαν  με κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Σύμφωνα με τη Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 ασθενείς εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιατρός, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού,  ο οποίος διακομίσθηκε σήμερα από ιδιωτική κλινική της Πάφου.
 
Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η γενική κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.
 
Ακόμα ένα άτομο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και τέσσερα άλλα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, σήμερα γύρω στο μεσημέρι ένας ασθενής πήρε εξιτήριο, αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του για κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Συνολικά ο αριθμός των ασθενών που έλαβαν μέχρι σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς και πήγαν σπίτι τους, ανέρχονται στους επτά.
 
Μέχρι σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύθηκαν 30 συνολικά ασθενείς, με επτά από αυτούς να λαμβάνουν εξιτήριο.
 
 Το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο και η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων λειτουργεί από χθες με τη διαδικασία “Drive Through”.
 
Σύμφωνα με τη διαδικασία, άτομα, με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, τα οποία αποστέλλονται από τον τηλεφωνικό αριθμό 1420, περνούν από τον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου με το αυτοκίνητό τους , χωρίς να βγουν από αυτό. Κατεβάζουν το παράθυρο και το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα. Τα δείγματα λαμβάνονται με ραντεβού, ανά 15 λεπτά.
 
Εξάλλου στο Νοσοκομείο Αναφοράς τοποθετήθηκε το  ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού. Από αύριο Πέμπτη αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.

Ακόμα με στόχο την εξυπηρέτηση του πληρώματος όλων των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Αναφοράς, έχει τοποθετηθεί ένα λυόμενο υποστατικό.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου διαθέτει 110 κλίνες συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση.

20.00 Νέα έκκληση από το Κέντρο Αίματος: Χτες καταγράφηκε η χαμηλότερη προσφορά αίματος στην ιστορία της αιμοδοσίας


18.15 Βρέφος τριών μηνών είναι ένα από τα 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μικρότερο σε ηλικία κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο επιμολύνθηκε από πρόσωπο του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Όπως ανέφερε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνση Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, το αυτή τη στιγμή, «το 3μηνο βρέφος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε καλή γενική κατάσταση. Αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας». 


Ο κ. Λοΐζου σημείωσε πως «στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή.»

«Η δυνατότητα διασωλήνωσης και σωστής υποστήριξης σε ΜΕΘ των ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια είναι αυτή που αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσής τους. Για αυτό και ο αγώνας που γίνεται για να δημιουργηθούν όσο το δυνατό περισσότερες κλίνες εντατικής και να εξοπλιστούν κατάλληλα», υπογράμμισε.
«Ταυτόχρονα, είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο προσωπικό μας όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του με όσο το δυνατό περισσότερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Λοΐζου. 

Καταλήγοντας ο κ. Λοΐζου είπε πως : «κάτι το οποίο μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη εθελοντική προσφορά δωρεών προς τα νοσοκομεία ειδικά για εξοπλισμούς. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, και είναι γνωστό.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση των απαραιτήτων λόγω της τρομακτικά μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης, σαν αποτέλεσμα της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμια σχεδόν 450,000 κρούσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα. Για αυτό, όπως είπα και χθες χρειαζόμαστε χρόνο. Μένουμε σπίτι, προστατευόμαστε, κερδίζουμε χρόνο».18.00 Οκτώ  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-       Τέσσερα άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών.

-       Δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

-       Δύο άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 69 ήταν επαφές  


17.17 Yπ. Μεταφορών: 60 Κύπριοι επαναπατρίζονται σήμερα από την Αθήνα

17.10 Δύο νέα εξιτήρια από το Νοσοκομείο Αναφοράς αναμένεται να πάρουν εντός των επόμενων ωρών δύο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. 

16.25 Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο γιατρός του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου μεταφέρθηκε ο γιατρός του  τρίτου ιδιωτικού νοσοκομείου  στην Πάφο, που είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σε  δηλώσεις του  στο  ΚΥΠΕ ο διευθυντής του ιδιωτικού νοσοκομείου  Άγιος Γεώργιος & Κυανού Σταυρού Γιώργος Κανικλίδης ανέφερε πως όταν ο γιατρός ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα έμεινε στο σπίτι του θορυβημένος με την όλη κατάσταση της πανδημίας και προς προστασία όλων. Το δείγμα που λήφθηκε χθες από τον ιατρό ήταν θετικό.

 Ο κ. Κανικλίδης είπε πως ο γιατρός ηλικίας περίπου 75 ετών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για καλύτερη παρακολούθηση και λόγω ηλικίας. Το νοσοκομείο απολυμάνθηκε.

15.30 Δυο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διασωληνωμένα στο ΓΝ Λεμεσού

Διασωληνωμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού βρίσκονται δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, μετά τον θάνατο του 63χρονου Βρετανού, κάποια πρόσωπα αναμένουν τα αποτελέσματα τους, ενώ σε δυο πρόσωπα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου, προσθέτοντας ότι ένα ύποπτο κρούσμα έφτασε από το ΤΑΕΠ Πάφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και γίνονται οι σχετικές εξετάσεις.
 
Η κατάσταση των προσώπων που είναι διασωληνωμένα παραμένει σοβαρά αλλά σταθερή, πρόσθεσε.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για δυο πρόσωπα που ανέμεναν αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, ενώ εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα για αριθμό προσώπων.
 
Υπενθύμισε δε ότι με την παράταση 72 ωρών που δόθηκε στα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί την περασμένη εβδομάδα έχει ανασταλεί η λειτουργία στα Νοσοκομεία Λεμεσού - Πάφου, με τα ΤΑΕ να εργάζονται με προσωπικό ασφαλείας μόνο για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού απεβίωσε χθες 63χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε μεταφερθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

14.15 Γ. Καροτσάκης στον ΑΝΤ1: Λήφθηκαν 170 δείγματα στο ΓΝ Λάρνακας [ΒΙΝΤΕΟ]

13.00 Προσοχή: Ιστοσελίδες απάτη με ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊο

11.00 Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Δύο ακόμη άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στα κατεχόμενα, όπως δήλωσε χθες βράδυ ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στις κατεχόμενες περιοχές σε 42.
 
Ανέφερε ότι τα δύο νέα κρούσματα είναι επαφές ανθρώπων που έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.


10.31 Αρνητικοί στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του

Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκαν χθες Τρίτη, 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε επικοινωνίας μας με τον αν. Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παναγιώτη Σεντώνα, μας αναφέρθηκε πως οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οι αξιωματούχοι και οι λειτουργοί που βρίσκονται σε καθημερινή - στενή επαφή με τον ΠτΔ, είναι αρνητικές. 


Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, σε εξέταση θα υποβληθούν σήμερα και άλλοι συνεργάτες του Προέδρου οι οποίοι δεν έχουν έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του.  

10.25 Εξιτήριο πήρε ένας ασθενής χθες το βράδυ από το Νοσοκομείο Αναφοράς (ΓΝ Αμμοχώστου), ενώ χθες το απόγευμα έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο και αναμένεται να γίνει ακόμη μια σήμερα το μεσημέρι.  Επίσης ένας ασθενής που νοσηλευόταν στο ΓΝ Αμμοχώστου μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο ΓΝ Λεμεσού. Με την νέα εισαγωγή που θα γίνει εντός της ημέρας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που νοσηλεύεται στο ΓΝ Αμμοχώστου θα φτάσει στα 17.

09.45 Πάφος: Γιατρός ιδιωτικού νοσηλευτηρίου επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

09.20 «Έπεσαν» τα πρώτα εξώδικα στην Πάφο: Καταγγέλθηκαν δύο οδηγοί και πέντε πεζοί

09.00 Κλειστό και σήμερα το ΓΝ Πάφου - Το ΤΑΕΠ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας

08.50 Εκτός λειτουργίας το 8998: Τα χιλιάδες μηνύματα των πολιτών έβγαλαν την υπηρεσία «knockout»


07.35  νέα κρούσματα κορωνοϊού

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού  που ανακοινώθηκαν χτες. Πρόκειται για τρία άτομα, που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών. Μεταξύ αυτών είναι και νοσηλεύτρια της Μονάδας Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Άλλα δυο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές

Ενώ τέλος τα τρία τελευταία σημερινά κρούσματα αφορούν σε άτομα, το ιστορικό των οποίων διερευνάται. Μεταξύ αυτών και ο ασθενής που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ νοσηλευόταν στον Παθολογικό Θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Τα τρία τελευταία περιστατικά, εάν δεν καταστεί δυνατή σήμερα  η εξακρίβωση της πηγής επιμόλυνσής τους, θα προστεθούν στον κατάλογο των ορφανών κρουσμάτων, που είναι επί του παρόντος τρία.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί του Υπ. Υγείας ερωτήθηκαν για το πότε να αναμένουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που είναι σε ισχύ από χτες στις 18.00  το απόγευμα και μας ανέφεραν ότι πρέπει να αναμένουμε μια με μιάμιση βδομάδα προκειμένου να φανεί η αποδοτικότητά τους.

Πάντως οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου για τα σοβαρά περιστατικά και μας είπαν ότι στο μέλλον, αρκετοί είναι αυτοί που πιθανόν να χρειαστούν να διασωληνωθούν και είναι αυτό το κρίσιμο σημείο, να μην χρειαστούν πολλοί άνθρωποι την ίδια χρονική στιγμή μηχανική υποστήριξη, παροχή οξυγόνου, διότι εκεί θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος, αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης.

07.15 Θλίψη για τον χαμό τον δύο συνανθρώπων μας – tweet Προέδρου και Υπ. Υγείας

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε για τους δυο θανάτους. «Σήμερα χάσαμε ακόμη δυο συνανθρώπους μας ως αποτέλεσμα της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι αν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα, ασύμμετρες θα είναι οι συνέπειες για το σύνολο. Για να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, μείνετε στα σπίτια σας, στα καταφύγια»  καταλήγει.

Επίσης με tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέρει ότι η απώλεια ανθρώπινων ζωών μας θλίβει αλλά θα πρέπει να μας πεισμώσει, ενώ απευθύνει έκκληση προς όλους να προσέχουν. «Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα σε εκείνο που θέλουμε και σε αυτό που μας αρέσει. Η επιλογή είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Έχουμε χρέος να τα καταφέρουμε», σημειώνει.

Ήταν χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Επιστημονικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λευκωσίας Μάριου Λοΐζου, που ανέφερε κατά την ενημέρωση ότι πλέον η μεγάλη μάχη, δίνεται καθημερινά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

07.00 Δύο νέοι θάνατοι στην Κύπρο από τον Κορωνοϊό

Άλλοι δυο θάνατοι καταγράφηκαν από τον κορωνοιό χτες, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους τρείς. Τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 124, μετά την ανακοίνωση σήμερα οκτώ νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της Δευτέρας (σχεδόν το ένα τρίτο), ωστόσο η ικανοποίηση για τα μειωμένα κρούσματα επισκιάστηκε από τους δυο θανάτους ελέω κορωνοϊού.

Πρόκειται για 63χρονο Βρετανό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος ήταν και το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, μετά από επίσκεψη που δέχθηκε από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με το Υπ. Υγείας, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και υποκείμενα νοσήματα. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Η δεύτερη περίπτωση του ασθενούς που κατέληξε, είναι αυτή που προκαλεί προβληματισμό στους αρμοδίους. Πρόκειται για Ε/κ άνδρα, πιλότο στο επάγγελμα, με ελεύθερο ιατρικό ιστορικό, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Λόγω και του επαγγέλματός του εξάλλου, υποβαλλόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εξετάσεις. Όταν διαγνώστηκε με κορωνοιό, μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν μέχρι και σήμερα διασωλημένος.ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.