Ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία: Στη Βουλή η κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής μεταφέρθηκε η κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών. Κατήγγειλαν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, σε όλα τα νοσοκομεία, στα τμήματα της αιμοκάθαρσης και για τους νεφροπαθείς.

Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και στον τομέα των νεφροπαθών και της αιμοκάθαρσης καταγγέλλουν εκ νέου οι νεφροπαθείς.

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Μεσαρίτης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών, στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου υπάρχει μόνον ένας ιατρός, ενώ στο Νοσοκομείο Λευκωσίας υπάρχει πρόβλημα στη διακίνηση φορείου μεταξύ του τμήματος αιμοκάθαρσης και του υπόλοιπου νοσοκομείου και στο Νοσοκομείο Λάρνακας καθυστέρηση στην επέκταση του χώρου αιμοκάθαρσης.

«Στο Νοσοκομείο της Πάφου οι προδιαγραφές του χώρου είναι για έξι μηχανές, ενώ λειτουργούν 15 μηχανές. Άτομο με μεταδιδόμενα νοσήματα, αναγκάζεται τρεις φορές την βδομάδα, να μεταβαίνει με δικά του έξοδα στην Λευκωσία, για να τυγχάνει αιμοκάθαρσης σε ειδική μονάδα», αναφέρει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών.

Στην επιτροπή Υγείας αναφέρθηκε ακόμη ότι το Κράτος προτίθεται να στηρίξει περαιτέρω τα ζευγάρια και τα μονήρη άτομα για εξωσωματική γονιμοποίηση, ώστε να αντιμετωπισθεί και η υπογεννητικότητα.

Επίσης κατά τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ θα υπάρχει πρόνοια για γυναίκες καρκινοπαθείς, ώστε να μπορούν να καταψύχουν ωράρια ή γονιμοποιημένα έμβρυα, μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου των χημειοθεραπειών.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.