Κορωνοϊός: Στην Κύπρο έφθασαν οι 12 μαθητές και οι 2 καθηγητές [BINTEO + ΦΩΤΟΣ]

Με την άφιξη τους στην Κύπρο εφαρμόστηκε το σχετικό πρωτόκολλο.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα έφτασαν στην Κύπρο οι 12 μαθητές και οι δύο καθηγητές τους οι οποίοι βρίσκονταν στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+.

Μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία το πρόγραμμα ματαιώθηκε και το Υπουργείο Παιδείας διασφάλισε την επιστροφή των μαθητών στην Κύπρο.

Με την άφιξη τους στην Κύπρο εφαρμόστηκε το σχετικό πρωτόκολλο και μαθητές, καθηγητές καθώς και άλλοι εφτά επιβάτες που έφτασαν από την Ιταλία υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στο αεροδρόμιο.

Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας έσπευσε το απόγευμα και ο Υπουργός Υγείας. Όπως ανέφερε όλοι οι επιβάτες που έφτασαν από την Ιταλία μέσω Αθήνας είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ωστόσο θα παραμείνουν σε κατοίκον περιορισμό για 14 μέρες, αφού επέστρεψαν από χώρα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, μαθητές και καθηγητές ήταν ευδιάθετοι ενώ η μόνη τους έγνοια είναι ότι θα απουσιάζουν από το σχολείο τους για 2 εβδομάδες.

Την ίδια ώρα ένας εκ των καθηγητών που συνόδευε τους μαθητές ανέφερε ότι οι μαθητές περνούσαν καλά και δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Χαρακτηριστικά ανέφερε «ο πανικός είναι στην Κύπρο όχι στο Μιλάνο.

Οι γονείς των μαθητών είχαν το πρωί συνάντηση με τα μέλη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης στο Υπουργείο Υγείας. Τα μέλη της μονάδας τους έδωσαν οδηγίες για αυτοπαρακολούθηση ενώ τους ενημέρωσαν πως πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς παρουσιάσει συμπτώματα. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας οι γονείς έμειναν ικανοποιημένοι από όσο άκουσαν και έφυγαν από το Υπουργείο πεπεισμένοι ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Στο πλαίσιο της επιτόπιας επίσκεψής του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας επιθεώρησε την πορεία εφαρμογής των οδηγιών που δόθηκαν για τον κορωνοϊό.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαπίστωσε την ετοιμότητα των επαγγελματιών υγείας στο ιατρείο του Αεροδρομίου. Ενώ συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την πορείας εφαρμογής των μέτρων που αποφασίστηκαν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας υπάρχει πολύ ικανοποιητική οργάνωση, ενώ η συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές και φορείς είναι σε πολύ καλό επίπεδο.Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.