ΠΣΕΜ: Ζήτησε ενημέρωση από ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και Οργανωμένους Γονείς για τις αλλαγές στις εξετάσεις ανά τετράμηνο

ΠΣΕΜ: «το Υπουργείο επιμένει να είναι απόλυτο και να μην μας καλεί σε συνάντηση για ενημέρωση», γι’ αυτό και οι μαθητές ζήτησαν από τις υπόλοιπες οργανώσεις ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις τους με το Υπουργείο και ποιες αλλαγές θα γίνουν στο θεσμό και στη νομοθεσία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΣΕΜ συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ, την ΟΛΤΕΚ και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων, για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ «το Υπουργείο επιμένει να είναι απόλυτο και να μην μας καλεί σε συνάντηση για ενημέρωση», γι’ αυτό και ζήτησαν από τις υπόλοιπες οργανώσεις ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις τους με το Υπουργείο και ποιες αλλαγές θα γίνουν στο θεσμό και στη νομοθεσία.

Ακολούθως, οι οργανωμένοι μαθητές επανέλαβαν τη θέση τους ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και κατέθεσαν τη συμβιβαστική τους πρόταση, θέτοντας τα επιχειρήματά τους, μέσα από την εμπειρία του πρώτου τετραμήνου, η οποία «απέδειξε την εξετασιοκεντρική φιλοσοφία του θεσμού που δημιουργεί πίεση, άγχος και ενισχύει τη βαθμοθηρία».

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρωτοβουλία της ΠΣΕΜ συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ, την ΟΛΤΕΚ και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Ζητήσαμε από τις υπόλοιπες οργανώσεις ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις τους με το Υπουργείο και ποιες αλλαγές θα γίνουν στο θεσμό και στη νομοθεσία, καθώς το Υπουργείο επιμένει να είναι απόλυτο και να μην μας καλεί σε συνάντηση για ενημέρωση.

Ακολούθως επαναλάβαμε τη θέση μας ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και καταθέσαμε τη συμβιβαστική μας πρόταση βάζοντας κάτω επιχειρήματα μέσα από την εμπειρία του πρώτου τετραμήνου. Η εμπειρία αυτή απέδειξε την εξετασιοκεντρική φιλοσοφία του θεσμού που δημιουργεί πίεση, άγχος και ενισχύει τη βαθμοθηρία.

Στη συνάντηση διαφάνηκαν διαφορές στις προσεγγίσεις μας αλλά και κοινά σε κάποια ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή. Διαβεβαιώσαμε τους υπόλοιπους φορείς ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων γεγονός για να διασφαλίσουμε το δημοκρατικό διάλογο που δυστυχώς αγνοεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ως ΠΣΕΜ ευχαριστούμε τους υπόλοιπους φορείς για την αποδοχή της πρόσκλησης μας για συνάντηση και δηλώνουμε έτοιμοι, όποτε καλεστούμε από το Υπουργείο, να καταθέσουμε τις απόψεις μας.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.