Μαθητές: Πρόσκληση για κοινή συνάντηση προς όλους τους φορείς για τις εξετάσεις τετραμήνων

«Εχουμε χρέος όλοι οι φορείς μαζί να πραγματοποιήσουμε διάλογο και να διαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση», αναφέρει η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωση της.

Σε κοινή συνάντηση καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συζήτηση σε σχέση με τον θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Το μαθητικό κίνημα σε γραπτή του ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει πως «εχουμε χρέος όλοι οι φορείς μαζί (ΠΣΕΜ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΓΟΜΕ) να πραγματοποιήσουμε διάλογο και να διαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση την οποία θα παραδώσουμε στο Υπουργείο ούτως ώστε να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο αξιολόγησης που θα έχει στο επίκεντρο του το μαθητή και την ολόπλευρη μόρφωση του».

Αυτούσια η ανακοίνωση – πρόσκληση της ΠΣΕΜ:

«Αγαπητοί καθηγητές και καθηγήτριες

Αγαπητοί γονείς

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να καλέσουμε όλους τους φορείς σε κοινή συνάντηση ώστε να συζητήσουμε από κοινού το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Δυστυχώς αφού το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις δεσμεύσεις του, δεν μας κάλεσε σε διάλογο παρόλο που καταθέσαμε τις απόψεις μας τόσο προφορικά στις 20/12/2019 όσο και γραπτώς στις 30/1/2020. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν μας κάλεσε αλλά δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται καν για τις απόψεις μας.

Εδώ και 3,5 χρόνια καταθέτουμε τις απόψεις μας και δεν μας λαμβάνουν υπόψη όπως δεν έλαβαν υπόψη ούτε τους καθηγητές που τον Φεβρουάριο του 2018 ψήφισαν κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο με ποσοστό 75,6%. Προτίμησαν να κάνουν ένα διάλογο φιάσκο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να εφαρμόσουν το αρχικό σχέδιο με ελάχιστες τροποποιήσεις. Όλα τα προβλήματα για τα οποία προειδοποιούσαμε και εμείς αλλά και  οι υπόλοιποι φορείς εμφανίστηκαν το πρώτο τετράμηνο.

Έχουμε χρέος όλοι οι φορείς μαζί (ΠΣΕΜ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΓΟΜΕ) να πραγματοποιήσουμε διάλογο και να διαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση την οποία θα παραδώσουμε στο Υπουργείο ούτως ώστε να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο αξιολόγησης που θα έχει στο επίκεντρο του το μαθητή και την ολόπλευρη μόρφωση του.

Σας καλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, η ώρα 15:00, στα γραφεία οποιασδήποτε από τις οργανώσεις σας είναι διατεθειμένη να τη φιλοξενήσει. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει η βούληση για να διευθετηθεί η συνάντηση.

Ως ΠΣΕΜ είμαστε στη διάθεση σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση».


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.