Εκπαιδευτικοί: Ετοιμάζουν κινητοποίηση έξω από το Υπ. Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό

Οι τελικές αποφάσεις για τη διεξαγωγή της κινητοποίησης αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα, αφού ενημερωθούν σχετικά και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τον μεταξύ τους συντονισμό.

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών θα βρεθούν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, χθες το βράδυ, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, διαμαρτυρόμενοι για το συνταξιοδοτικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι», ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ, κ. Θέμης Πολυβίου  ξεκαθάρισε ότι «βασική εργασιακή αρχή είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι που προσφέρουν εργασία και υπηρεσίες σε έναν τομέα πρέπει να αμείβονται με τον ίδιο τρόπο».

Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, υπάρχουν «καθηγητές τριών – τεσσάρων ταχυτήτων», όσον αφορά τα ωφελήματά που λαμβάνουν, ενώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πολυβίου, διδάσκουν και κάνουν όλοι την ίδια δουλειά με τα ίδια καθήκοντα.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα, χθες, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει, ως πρώτο βήμα, σε εκδήλωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Τόνισε δε ότι η κινητοποίηση θα γίνει σε απογευματινή ώρα, ούτως ώστε να μην χαθούν ώρες μαθημάτων και να «μην κατηγορηθούν οι καθηγητές πάλι ότι αφήνουν τα παιδιά στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου, πριν προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο, τη Δευτέρα, έχει ήδη συμφωνηθεί να γίνει συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια, η ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί για συντονισμό και με την ΠΑΣΥΔΥ, καθώς και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας, αφού το θέμα αφορά και τα δικά του μέλη.

«Ως εκπαιδευτικοί μπαίνουμε πια σε δυναμική δράση, διότι από το 2011μας κοροϊδεύουν ότι θα διευθετήσουν το θέμα, ότι θα μας δώσουν προτάσεις», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ούτε προτάσεις έχουμε στα χέρια γραπτές, ούτε τίποτα. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτήν την κοροϊδία».

Στέφανη Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.