ΟΚΥπΥ για αυτονόμηση: Επισκέψεις σε νοσηλευτήρια από Δευτέρα για περισυλλογή προβλημάτων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διευθυντική ομάδα, καθώς και τα στελέχη του ΟΚΥπΥ, βρίσκονται σε εγρήγορση για άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών θεμάτων που παρουσιάζονται».

«Η αυτονόμηση και αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει αναλάβει ο δημόσιος τομέας της υγείας, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χριλάου.

«Το έργο αυτό, σημειώνει ο κ. Χαριλάου, όπως οποιαδήποτε αλλαγή που επηρεάζει ριζικά τα δεδομένα, είναι λογικό και αναμενόμενο να προκαλεί αντιδράσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργεί προβλήματα».

«Οι αλλαγές, συνεχίζει, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα νοσηλευτήρια λειτουργούν μέχρι σήμερα και γι’ αυτό βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη διάλογος για επίλυση των προβλημάτων».

Τονίζει δε, πως «στόχος του ΟΚΥπΥ είναι ο διάλογος αυτός να εντατικοποιηθεί γιατί θέλει και να ακούσει τους εργαζομένους ώστε να μπορέσει να χειριστεί αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που αναφύονται στην πορεία αυτή».

«Στελέχη του ΟΚΥπΥ, επισημαίνει ο κ. Χαριλάου, αρχίζουν από την προσεχή  Δευτέρα, προγραμματισμένες συναντήσεις και επισκέψεις στα νοσηλευτήρια Παγκύπρια, με όλους τους φορείς που εμπλέκονται, για να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διευθυντική ομάδα, καθώς και τα στελέχη του ΟΚΥπΥ, βρίσκονται σε εγρήγορση για άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών θεμάτων που παρουσιάζονται».

Καταλήγοντας ο κ. Χαριλάου αναφέρει πως «ο ΟΚΥπΥ παραμένει ανοικτός σε εισηγήσεις από το προσωπικό για την όσο το δυνατό ποιο ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή της αυτονόμησης, η οποία είναι μονόδρομος».


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.