Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων: Υπάρχει ανάγκη Εφαρμογής του Νόμου Περί Σκύλων

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων σκύλων επιβάλλεται, όπως, οι Τοπικές Αρχές που έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή του Νόμου Περί Σκύλων

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων σκύλων επιβάλλεται, όπως, οι Τοπικές Αρχές που έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή του Νόμου Περί Σκύλων, προχωρήσουν επιτέλους στην εφαρμογή του αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων με αφορμή ανακοίνωση της Πέμπτης του Κόμματος για τα Ζώα.

Στη δική της ανακοίνωση, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων, καλεί «για πολλοστή φορά το κράτος να σεβαστεί τους νόμους του και να τους εφαρμόσει» και προσθέτει ότι «οι επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή του Νόμου Περί Σκύλων αλλά και του Νόμου για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων είναι οδυνηρές για τα ζώα, τους ανθρώπους και τον τόπο γενικότερα».

Αναφέρει, τέλος, ότι «η σήμανση και η εγγραφή όλων των σκύλων, όπως  προνοεί ο Νόμος, θα βοηθήσει στον εντοπισμό του κατόχου του περιπλανώμενου σκύλου, ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει και σε περίπτωση αδικήματος από  μέρους του να τιμωρηθεί με εξώδικο πρόστιμο».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.