Κτηματολόγιο: Δεν θα κάνει αποδεκτές επιταγές για πληρωμή τελών και δικαιωμάτων

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι από τις 2 Απριλίου 2020, δεν θα γίνονται αποδεκτές από τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία, οι πληρωμές με προσωπική επιταγή

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι από τις 2 Απριλίου 2020, δεν θα γίνεται αποδεκτή από τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία, η πληρωμή με προσωπική επιταγή των τελών και δικαιωμάτων που επιβάλλονται και εισπράττονται από το Τμήμα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) Νόμου, Κεφάλαιο 219.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τραπεζικές επιταγές (good for payment) θα εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτές.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση το Τμήμα Κτηματολογίου αναφέρει ότι η εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικής εξάλειψης απλών υποθηκών από ενυπόθηκους δανειστές, μέσω της νέας Διαδικτυακής Πλατφόρμας του Τμήματος “DLS PORTAL”, λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία.

Κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, έχουν διενεργηθεί στο σύνολο, διακόσιες τριάντα τέσσερις (234) ηλεκτρονικές εξαλείψεις υποθηκών από ενυπόθηκους δανειστές.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.