Επιτεύχθηκε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου ευρώ με επενδυτή για ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ισραηλινή κοινοπραξία για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας, έναντι ποσού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Έκλεισε η συμφωνία του κράτους με τους επενδυτές από Κοινοπραξία Ισραηλινών συμφερόντων για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας. Το συμβόλαιο για την επένδυση είναι ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να υπογραφούν εντός δέκα ημερών.

«Το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε διάφορες λιμενικές υποδομές, ανάπτυξη μαρίνας, ανάπλαση της περιοχής, οικιστικές μονάδες και πάρα πολλές άλλες επιλογές. Υπολογίζεται για τη Λάρνακα να βοηθήσει στην οικονομία της περιοχής κατά περίπου 126 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Την επίτευξη της συμφωνίας χαιρέτησε και το προεδρικό διά του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα.

«Είναι ένα έργο με μια μεγάλη προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας, γιατί αναμένεται να αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα τόσο στην Λάρνακα όσο και στην χώρα ευρύτερα», ανέφερε ο αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σέντωνας.

Για ευχάριστη έκπληξη έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, καθώς όπως υπέδιξε η Πόλη του αναμένει εδώ και δεκαετίες την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας.

Σε σχέση με την νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ο Υπουργός Μεταφορών έθεσε τελεσίγραφο στο εργολάβος του έργου, σημειώνοντας πως έαν το πτέρυγα δεν παραδωθέι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τότε το συμβόλαιο θα ακυρωθεί και θα αναλάβει το Υπουργείο μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων να ολοκληρώσει τις εργασίες.

«Βλέπουμε όμως ότι, μετά από τις πιέσεις και τις κινήσεις που έχουμε κάνει προς τον εργολάβο, βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση και βλέπουμε ότι τηρούνται πλέον τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η παραλαβή του νοσοκομείου προς το τμήμα δημοσίων έργων», σημείωσε ο κ. Καρούσος.

Ερωτηθείς για το θέμα των λεωφορείων, ο Γιάννης Καρούσος απάντησε πως αναμένουν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου και αναλόγως της απόφασης, θα προχωρήσουν για υπογραφή με τον επιτυχόντα προσφοροδότη για υλοποίηση της σύμβασης.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.