Επίτροπος Διοικήσεως: Θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή

«Οι επιθέσεις δεν θα με άγγιζαν, καθώς το ύφος και ήθος του πομπού τους είναι υπό την κρίση του οποιουδήποτε αποδεκτή».

Με νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, θα προχωρήσει η Επίτροπος Διοικήσεως, Μαρίας Στυλιανού – Λοττίδη, μετά τη ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η κα. Λοτίδη, «η σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ακολουθεί σχετική επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Σημειώνει δε, πως «είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω τον ειρμό σκέψης του συντάκτη τόσο της επιστολής όσο και της ανακοίνωσης, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω εν συντομία καθότι ο αναγνώστης – είμαι σίγουρη – έχει κουραστεί από την επανάληψη ισχυρισμών και αμφισβήτησης που δέχομαι τα τελευταία δυόμισι χρόνια από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας».

«Είναι αναντίλεκτο ότι το να θέσω υπό την αιγίδα μου μια εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά της βίας ενάντια των γυναικών δεν προσπορίζομαι οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως μια τέτοια κίνηση εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων μου για προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως ο Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων», υπογραμμίζει η Επίτροπος Διοικήσεως.

Προσθέτει δε, πως «είναι, επίσης, αναντίλεκτο ότι ο εκάστοτε χορηγός επικοινωνίας μιας εκδήλωσης δεν προσπορίζεται οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά υποστηρίζει την προβολή της εκδήλωσης και δη τον σκοπό της. Είμαι σίγουρη ότι αυτό εμπίπτει στην κοινωνική αντίληψη και γνώση του μέσου λογικού ανθρώπου και δεν θα επεκταθώ περισσότερο».

«Δεν μπορώ όμως να κλείσω χωρίς να επισημάνω ότι κ. Μιχαηλίδης ενώ έχει στα χέρια του αντίγραφο της επιστολής ημερομηνίας 10/1/20 από ιδιωτική εταιρεία, η οποία απευθύνεται σε εμένα με την παράκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου την εν λόγω εκδήλωση, συνεχίζει να προχωρεί σε διάδοση ψευδών ειδήσεων», συμπληρώνει.

Η κα. Λοττίδη τονίζει πως «όσο για τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης των εννέα συνολικά οικονομικών ελέγχων που έχει κάνει στο Γραφείο μου χωρίς βεβαίως να βρεθεί τίποτε το μεμπτό».

«Με ανησυχεί ακόμη ως Επίτροπο Διοίκησης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνεχίζει, ότι πιθανό να χρησιμοποίησε την εξουσία του με ενδεχόμενη συνεργασία του Τμήματος Φορολογίας για να εντοπίσει δεδομένα ιδιωτικής εταιρείας,κάτι που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του για διερεύνηση, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».

«Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην υπενθυμίσω όσα καταλόγισε στο πρόσωπό μου, ως η «γυναίκα του εκδότη», την αυθαίρετη αξιολόγηση του έργου μου, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό εργασίας μου ως αποκύημα φαντασίας. Οι επιθέσεις δεν θα με άγγιζαν, καθώς το ύφος και ήθος του πομπού τους είναι υπό την κρίση του οποιουδήποτε αποδεκτή», ξεκαθαρίζει η κα. Λοττίδη.

«Αλλά γνωρίζω πως έχω υποχρέωση να δώσω το σωστό μήνυμα στο πλαίσιο της εντολής μου: αν μια γυναίκα σε θέση εξουσίας δέχεται αδιαμαρτύρητα συστηματική διαπόμπευση για την εργασία και το ήθος της, πώς θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί οποιαδήποτε άλλη εργαζόμενη που βρίσκεται σε θέση εξάρτησης;», διερωτάται η κα. Λοττίδη.

Έτσι, καταλήγει «αποφάσισα να προχωρήσω στην επόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας όλα τα νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, όπως ορίζει ο νόμος και επιβάλλει το κράτος δικαίου. Φιλοδοξώ, όχι στην προσωπική μου επιβεβαίωση, αλλά στο να καταδείξω ότι η ανθρώπινη και η γυναικεία αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη απέναντι σε οποιονδήποτε εκφοβισμό και συμπεριφορά γιατί και η ανοχή έχει και τα όριά της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία.»


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.