Γ. Εισαγγελέας: Νέα έκκληση για αποφυγή δηλώσεων που αφορούν τις αποκοπές στο δημόσιο

«Τέτοιες δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ότι συνιστούν παρέμβαση ή ενδεχόμενα ασκούν πίεση επί του Δικαστηρίου που έχει επιφυλάξει την απόφαση του και πρέπει να αποφεύγονται, αφήνοντας το Δικαστήριο απερίσπαστο στο έργο του»

Νέα έκκληση απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για αποφυγή δηλώσεων αναφορικά με το θέμα των αποκοπών των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα, εκκρεμούσης της έκδοσης της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με δήλωσή του, ο Κώστας Κληρίδης επανέλαβε την έκκλησή του προς πάντες όπως αποφεύγουν δημόσιες δηλώσεις «ως προς τον όποιο αντίκτυπο θα έχει η μιά ή η άλλη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ως προς σχεδιαζόμενα μέτρα που μπορούν να ληφθούν κλπ.»

«Τέτοιες δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ότι συνιστούν παρέμβαση ή ενδεχόμενα ασκούν πίεση επί του Δικαστηρίου που έχει επιφυλάξει την απόφαση του και πρέπει να αποφεύγονται, αφήνοντας το Δικαστήριο απερίσπαστο στο έργο του», σημειώνει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφύλαξε την 01/11/2019 τις αποφάσεις του επί των εφέσεων κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε απευθύνει έκκληση για αποφυγή δηλώσεων και στις 21/09/2019 ενόσω εκκρεμούσε η εκδίκαση των εφέσεων από το Ανώτατο.

Το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε στις 29/3/2019 ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Οι νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί διότι παραβιάζουν το άρθρο 23 του Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αφού οι αιτητές υποστήριξαν στο Δικαστήριο και δικαιώθηκαν ότι οι απολαβές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.