Κυπριακό και εμπορικές σχέσεις Κύπρου – Βικτώριας συζήτησαν Συλλούρης - Colin Brooks

Ανταλλαγή απόψεων έγινε και για τη λειτουργία των κοινοβουλίων των δύο χωρών και για τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορέσει να εδραιωθεί συνεργασία μεταξύ τους.

Το Κυπριακό και οι ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου -  Αυστραλίας σε ότι αφορά την πολιτεία της Βικτώριας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ήταν στο επίκεντρο της πρώτης επίσημης συνάντησης της, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, διακομματικής κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας της Βικτώριας, Colin Brooks, τον Σκιώδη Υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμικότητας Neil Angus, τη Βουλευτή Βικτώριας, Κατ Θεοφάνους και τον πρώην Βουλευτή και Υπουργό, Θιο Θεοφάνους.
 
Κατά τη συνάντηση και ακολούθως σε γεύμα εργασίας o Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε ενημέρωση για τις ευκαιρίες που υπάρχουν και ειδικά για τη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βικτώριας, επίσης ενημέρωσε για το Κυπριακό και θέματα που άπτονται της λειτουργίας  των κοινοβουλίων.
 
Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης τους Αυστραλούς Κοινοβουλευτικούς για τη δυνατότητα που υπάρχει η Κύπρος να καταστεί για την Αυστραλία πύλη  στην ΕΕ. Αναφορά έκανε και στην αξιοποίηση των δεδομένων που προκύπτουν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
 
Ανταλλαγή απόψεων έγινε και για τη λειτουργία των κοινοβουλίων των δύο χωρών και για τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορέσει να εδραιωθεί συνεργασία μεταξύ τους.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τα θέματα λειτουργίας της Πάνω και της Κάτω Βουλής της Βικτώριας.
 
O Πρόεδρος της Βουλής, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, κατόπιν πρόσκλησης των Προέδρων της Ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, Tony Smith και Scott Ryan.
 
Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Ανδρέας Φακοντής, Ζαχαρίας Κουλίας, Ηλίας Μυριάνθους, Λίνος Παπαγιάννης, Αννίτα Δημητρίου, Κώστας Κώστα και Μαρίνος Μουσιούττας.
 
Στην αποστολή συμμετέχει επίσης ο Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.