Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με ΜΚΟ για ζητήματα που αφορούν τα ΑμεΑ

Σκοπός της συνάντησης με τους αντιπροσώπους ΜΚΟ για άτομα με αναπηρίες ήταν να τεθούν επί τάπητος οι δράσεις και συναφές οι πολιτικές που έχουν αποφασιστεί.

Συνάντηση και πρόγευμα εργασίας παρέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με τον Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά και στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη και των βουλευτών κ. Αννίτας Δημητρίου και κ. Μαριέλλα Αριστείδου.

Σκοπός του προγεύματος προς αντιπροσώπους ΜΚΟ για άτομα με αναπηρίες ήταν να τεθούν επί τάπητος οι δράσεις και συναφές οι πολιτικές που έχουν αποφασιστεί.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Ευρωβουλευτής κ. Λουκάς Φουρλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε με προσοχή σήμερα τους Εκπροσώπους των οργανώσεων των αναπήρων. Θέλω να πω ότι τόσο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό όσο και για την πολιτεία αποτελεί προτεραιότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο κυπριακής βουλής, το θέμα  της ισότητας των πολιτών. Αυτό που σήμερα έχουμε διαπιστώσει είναι ότι θα πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αισθάνεται αξιοπρεπής σε αυτή την πολιτεία».

«Υπάρχουν θέματα τα οποία μπορούν να λυθούν νομοθετικά, υπάρχουν θέματα τα οποία άπτονται της νοοτροπίας του κοινωνικού συνόλου και θα πρέπει όλοι μας να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Εργασίας, την κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία ήταν εδώ μαζί μας, άκουσε τα προβλήματα, τα κατέγραψε, έδωσε ήδη κάποιες απαντήσεις και κάποια άλλα θέματα θα τα μελετήσει στην πορεία».

Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας κ. Αιμιλιανίδου τόνισε τα εξής:

«Και εγώ να συγχαρώ για αυτή την πρωτοβουλία, τόσο τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον αγαπητό Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά. Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνάντηση που έχει γίνει σήμερα γιατί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε όλους τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρίες. Να δούμε τα προβλήματα και να τους απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα που υπήρχαν αλλά και να σημειώσουμε νέες μεταρρυθμιστικές δράσεις τις οποίες θα προχωρήσουμε έτσι ώστε να υπάρχουν οι βασικές αρχές της σύμβασης που αφορά τα άτομα με αναπηρία, η προσβασιμότητα, η μη διάκριση, η ανεξάρτητη διαβίωση και όλες αυτές τις αρχές  τις οποίες θέλω να σημειώσω ότι στην εθνική στρατηγική που έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το 2017 έχουν περιληφθεί όλα τα μέτρα και οι δράσεις που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία».

«Σίγουρα, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν και η κυβέρνηση πάντοτε ακούει τις οργανώσεις που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία για περαιτέρω διαβούλευση και καθορισμό νέων ενεργειών. Και πάλι ευχαριστώ για αυτή την πρωτοβουλία, είναι πολύ σημαντική και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο τη δράση σας γιατί πραγματικά οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέματα αναπηρίας έχουν κάθε δικαίωμα για ίση πρόσβαση όπως όλοι».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.