Η γιορτή του δέντρου - Εκδήλωση με ποιήματα, τραγούδια, χορογραφίες και δενδροφύτευση στην περιοχή της Ανθούπολης

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την Εβδομάδα του Δέντρου, διοργάνωσαν το Τμήμα Δασών και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου. Στο πλαίσιο της Γιορτής, βράβευσαν την πρώην Γενική Έφορο του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Παναγιώτα Ξενοφώντος, για τη διαχρονική συγγραφή ποιημάτων με θέμα το δέντρο και το δάσος.

*του Δημήτρη Κώστα

Γιορτή του Δέντρου σήμερα και στο Γυμνάσιο Ανθουπόλεως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και δενδροφύτευση, με διοργανωτές το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο και τη Διεύθυνση του σχολείου.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.

Ακολούθησαν ομιλίες με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή να τονίζει πως στο Υπουργείο, ιδιαίτερα μέσα από τις δράσεις του Τμήματος Δασών, προσπαθούν να διαχειριστούν αυτόν τον πολύτιμο πλούτο, τα δάση μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κύριος Καδής ανέφερε ακόμη ότι στις άμεσες προτεραιότητές του Τμήματος Δασών είναι η αποτελεσματική προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, η προστασία της βιοποικιλότητας, η βελτίωση του πρασίνου και η ανάπτυξη και αναβάθμιση των δασικών χώρων αναψυχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός βράβευσε την Παναγιώτα Ξενοφώντος, ενεργό στέλεχος και πρώην Γενική Έφορος του Σώματος Κυπρίων Οδηγών για τη διαχρονική συγγραφή ποιημάτων με θέμα το δέντρο και το δάσος από το 1994 μέχρι το 2019.

Η ίδια απήγγειλε ένα ακόμα από τα ποιήματα της μαζί με μέλη του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

Η Γιορτή του Δέντρου ολοκληρώθηκε με δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.