Μετά το Brexit… Δεν επηρεάζονται Κύπριοι φοιτητές στη Βρετάνια

Δεν ανησυχούν οι επιχειρηματικές οργανώσεις στην Κύπρο, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι φοιτούν σε Βρετανικά πανεπιστήμια και όσοι εγκριθούν φέτος για σπουδές εκεί, δεν επηρεάζονται. Ενώ έμποροι και επιχειρηματίες ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους, έχοντας υπόψη ότι δεν εξέλειπαν οι πιθανότητες ενός άτακτου Brexit με αρνητικές συνέπειες.

*των Νεοκλή Νεοκλέους και Δημήτρη Κώστα

Δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσοι Κύπριοι σπουδάζουν σε Βρετανικά πανεπιστήμια και όσοι εξασφαλίσουν θέσεις σε αυτά μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020, οπόταν και θα λήξει η μεταβατική περίοδος για το Brexit.

Η ΟΕΒ διαμηνύει ότι μέχρι το τέλος του 2020 δεν αλλάζει τίποτα ούτε για τους επιχειρηματίες, και ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία που θα προκύψει, με την ιδανική για τους επιχειρηματίες να είναι οι μηδενικοί δασμοί και ποσοστώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σημειώνει ότι επιδίωξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να συμφωνηθεί μία εμπορική σχέση όμοια με αυτή με τον Καναδά.

Μία τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να επηρεάσει το εμπόριο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών για τη διακίνηση πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταβατική περίοδος ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021 εάν αυτό συμφωνηθεί πριν από τον Ιούνιο.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.