Παγκύπριο Δημοψήφισμα για τα τετράμηνα αποφάσισε η ΠΣΕΜ που θα διεξαχθεί αύριο την τρίτη ώρα σε όλα τα σχολεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο κ. Προδρόμου από την πλευρά του ανέφερε ότι οι εξετάσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι ένα μέρος της εφαρμογής νέων αναλυτικών προγραμμάτων που αφορούν τον νέο τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Παγκύπριο Δημοψήφισμα διεξάγει αύριο κατά την τρίτη περίοδο, η ΠΣΕΜ, ούτως ώστε να αποφασίσουν οι μαθητές το επόμενο βήμα όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.
 
Σε ανακοίνωση της προς τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και εξατάξιων Γυμνασίων με θέμα «Παγκύπριο Δημοψήφισμα στις 29/1», η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου έξω από το Προεδρικό και το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλαμε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο κρίνουμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στη βάση των μαθητών για το επόμενο βήμα».
 
«Αποφασίσαμε λοιπόν να διεξάγουμε Παγκύπριο δημοψήφισμα σε όλους τους μαθητές για να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα ώστε να καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και να γίνει ένας πραγματικός διάλογος για την αξιολόγηση του μαθητή και να εφαρμόσουμε ένα σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο τον μαθητή», προσθέτει.
 
Η ΠΣΕΜ καλεί το μαθητικό κίνημα ενωμένα και συλλογικά να αποφασίσει για το πως θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας για να τροποποιήσει τη νομοθεσία, να καταργήσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφώσει τον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή ώστε να έχει στο επίκεντρο του την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη και όχι το βαθμό.
 
Καλεί, παράλληλα, τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να συλλέξουν τα ψηφοδέλτια και να τα παραδώσουν στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ και προσθέτει ότι τα ψηφοδέλτια θα δοθούν στα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια από μέλη της Γραμματείας της ΠΣΕΜ.  
 
«Τα ΚΜΣ θα έχουν την ευθύνη να διεξάγουν το δημοψήφισμα σε όλες τις τάξεις κατά την 3η περίοδο. Μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα δώσουν τα ψηφοδέλτια σε εκπροσώπους της ΠΣΕΜ. Ψηφίζουμε με: √ ή Χ ή + στο ερώτημα: Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

Ο κ. Προδρόμου προτίμησε να μην τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του θέματος και έκανε μία γενική αναφορά τονίζοντας πως οι εξετάσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι ένα μέρος της εφαρμογής νέων αναλυτικών προγραμμάτων που αφορούν τον νέο τρόπο λειτουργίας του σχολείου. 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι αύριο ο ίδιος του πρόκειται να προχωρήσει σε συναντήσεις με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ και στη συνέχεια με τους γονείς. 
Σε μία προσπάθεια, όπως ο ίδιος εξήγησε, βελτίωσης του συστήματος αξιολόγησης που θα επιτρέπει να έχουμε γνώση του τι γίνεται στα σχολεία ώστε να τα κάνουμε καλύτερα.

Ο  Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος σε τηλεφωνική του επικοινωνία στον ΑΝΤ1, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, είναι προφανές πως ο κ. Προδρόμου δεν λαμβάνει στα υπόψη του την πλευρά των μαθητών όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων. 

Όπως φαίνεται, αυτός είναι και ο λόγος που η γραμματεία της ΠΣΕΜ αποφάσισε να προβεί σε δημοψήφισμα, όπου το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και αφορά το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων με ολοήμερη αποχή ως απάντηση στην αμετάκλητη στάση του υπουργείου σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.