Υπουργικό Συμβούλιο: Νέα μεταναστευτική πολιτική - Ο απόηχος της συνεδρίας των Ευρωπαΐων ΥΠΕΣ

Νέα μεταναστευτική πολιτική, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στον απόηχο της συνεδρίας των υπουργών Εσωτερικών στην Κροατία και των διαβεβαιώσεων που έλαβε ο Νίκος Νουρής από τους ομολόγους του. Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, την συνέχιση της λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων και της διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων εκτός ωρών εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Δραστικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Ο Νίκος Νουρής που μιλούσε μετά την συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου, σημείωσε, πως το πρόβλημα εστιάζεται όχι στους πρόσφυγες, αλλά στους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Και ανακοίνωσε ότι κατά το πρόσφατο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, έλαβε διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους ομολόγους του, για εξασφάλιση υλικοτεχνικής βοήθειας και στήριξης στα θέματα επανεγκατάστασης και επιστροφών. 

«Εκπονείται μια νέα μεταναστευτική πολιτική από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τεθεί πολύ σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσουμε τις ροές, πάντοτε με ορθολογιστικό τρόπο, πάντοτε στα πλαίσια της αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νικος Νουρης. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξάλλου, ενέκρινε σήμερα πρόταση του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγικότητας στα δημόσια νοσηλευτήρια, την συνέχιση του προγράμματος λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων και διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων εκτός ωρών εργασίας στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, εκτός ωρών εργασίας. 

«Πρόκειται ένα μέτρο που θα έρθει να αντικαταστήσει την έλλειψη παροχής κινήτρων στους γιατρούς για τις εκτός ωρών εργασίας και αυτό θα ισχύει μέχρι 31 Μαΐου 2020», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Υγείας. 

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε αισιόδοξος για την ομαλή έναρξη της 2ης φάσης του ΓεΣΥ.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.