Υπηρεσιακά οχήματα: Κανονισμοί για χρήση και εκτός των ωρών υπηρεσίας

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται οι κανονισμοί για τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων εκτός ωρών υπηρεσίας από όλους τους κρατικούς αξιωματούχους. Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε το ΔΗΚΟ, με την οποία ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνεί.

Δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα τροποποιηθούν οι σχετικοί κανονισμοί για να δικαιούνται να χρησιμοποιούν εκτός ωρών εργασίας τα υπηρεσιακά τους οχήματα όλοι κρατικοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων των Γενικών Διευθυντών Υπουργείων. 

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων με μετάβαση από και προς τον τόπο διαμονής τους, έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι. Ενώ οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων, δικαιούνται να μεταβαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις με τα υπηρεσιακά τους οχήματα, όχι όμως και στα σπίτια τους. 

Το ΔΗΚΟ θα προσπαθήσει να λύσει το γόρδιο δεσμό με την κατάθεση στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου, συμβιβαστικής τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία θα αποκόπτεται ποσό 100 ευρώ από το μισθό των Γενικών Διευθυντών και άλλων αξιωματούχων, για να μπορούν να μεταβαίνουν με το υπηρεσιακό όχημα στην οικία τους και να το χρησιμοποιούν εκτός υπηρεσίας. 

«Με την ρύθμιση αυτή θα σταματήσει το κυνήγι μαγισσών, για το που και πότε, πήγε ένας αξιωματούχος και επιπλέον δεν θα χρειάζεται διοικητικό κόστος για παρακολούθηση των διαδρομών αυτών των αξιωματούχων», δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας. 

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο, τονίζοντας πως τα υπηρεσιακά οχήματα θα πρέπει να παραμένουν στα γραφεία με την συμπλήρωση του ωραρίου εργασίας 


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.