Νέα Αροδαφνούσα: Ένα μεγαλεπήβολο έργο, υψηλών προδιαγραφών για τα δεδομένα της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Δευτέρα τα εγκαίνια του κτηρίου. Σύντομα θα αρχίσει να υποδέχεται τους νέους ασθενείς της.

Η Νέα Αροδαφνούσα ανοίγει πολύ σύντομα τις πόρτες της, με στόχο να καλύψει  όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο ειδικά σχεδιασμένο, με υψηλές προδιαγραφές, με 26  και πλέον μονόκλινα δωμάτια ασθενών.

Η Ιατρική Διευθύντρια της Αροδαφνούσας, Σοφία Νέστορος, μαζί με την υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Νικολέτα Αθανασίου, μίλησαν στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι»  για το εν λόγω έργο και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη που εισέπραξαν από τον κόσμο.

Η Αροδαφνούσα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1976 και σε όλη τη διαχρονική πορεία της είχε τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, κάτι το οποίο προήλθε από την τεράστια προσφορά της στην κοινωνία της Κύπρου.

Οι κλίνες τα τελευταία 20 χρόνια ήταν 15, ενώ αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 26. Όλοι οι χώροι του  κτηρίου τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην κάθε λεπτομέρεια, εξήγησε η κα. Νέστορος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «όποιος μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει νοσηλεία ενός βαριά πάσχοντα, μπορεί να καταλάβει την καλή δουλειά που έγινε στο κτίσιμο του κέντρου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του έργου αφορά τους μαγικούς κήπους της, που την πλαισιώνουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κάθε ασθενής μπορεί να δει το πράσινο από το παράθυρο της κλίνης του και να ταξιδέψει μέσα από αυτό».

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο στελεχώνει την Αροδαφνούσα, η κα. Νέστορος μίλησε για μία διεπιστημονική ομάδα, η οποία δουλεύει κάθε μέρα με επαγγελματική συνέπεια, υπευθυνότητα αλλά και με ευαισθησία προς τους ασθενείς, τους οποίος προσπαθεί να δει σφαιρικά. «Αυτό είναι και το ξεχωριστό της ανακουφιστικής φροντίδας, ότι ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός και ξεχωριστός», συμπλήρωσε.

Στο κέντρο νοσηλεύονται ασθενής που πάσχουν από Καρκίνο αλλά και άτομα τα οποία χρειάζονται ενδυνάμωση μετά από κάποια θεραπεία ή έλεγχο συμπτωμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη ασθένεια. Μπορούν να φιλοξενηθούν για ορισμένο διάστημα και ασθενείς που ανέλαβαν την φροντίδα τους οι οικογένειες τους, ώστε να βοηθηθούν με κάποιον τρόπο και αυτές οι περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά, όπως εξηγεί η κ. Νέστορος, ο ασθενής έχει το δικαίωμα να μείνει σπίτι του και ο αντικαρκινικός σύνδεσμος από την πλευρά του, προσφέρει κατοίκων 24ωρη νοσηλεία, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο μία εναλλακτική φόρμουλα εξυπηρέτησης ακόμα περισσότερων ασθενών.

Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου υποδέχεται ασθενείς

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημόσιων Σχέσεων του Αντικαρκινικού Σύνδεσμο, κα. Αθανασίου, ανέφερε με τη σειρά της ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η Αροδαφνούσα θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ασθενείς.


Αναφερόμενη στις κτηριακές εγκαταστάσεις η κα. Αθανασίου εξήγησε πως στον πάνω όροφο του κτηρίου έχουν δημιουργηθεί ειδικές υποδομές καθώς και ειδικοί χώροι, όπως φυσιοθεραπεύτρια, και γραφεία που θα γίνονται συναντήσεις με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, όπου οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ημερησίως.

«Η Αροδαφνούσα θα μπορεί πλέον, να δέχεται και εξωτερικούς ασθενείς κάτι το οποίο μας γεμίζει με πολύ θάρρος και δύναμη, γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε τη φροντίδα που ήδη προσφέρουμε σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι τα εγκαίνια του κτηρίου θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Αναμένεται να παραβρεθούν αρκετοί φίλοι και συνεργάτες του συνδέσμου, οι οποίοι ήταν από την αρχή δίπλα στην Αροδαφνούσα «σε όλη την πορεία της δημιουργίας αυτού του έργου, ούτως ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα περιβάλλον, πρωτοφανές για τον τόπο μας», είπε καταλήγοντας η κα. Αθανασίου.


Θέκλα Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.