Σπίτια υπό κατάρρευση από προβλήματα στατικότητας στον προσφυγικό συνοικισμό Περβολιών

Υπάρχουν κάποιες κατοικίες στον συνοικισμό Περβολιών, οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα που έχουν σχέση με επικινδυνότητα των οικοδομών.

Πρόβλημα στατικότητας και κατάρρευσης αντιμετωπίζουν ορισμένες κατοικίες στον προσφυγικό συνοικισμό Περβολιών και το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου με τον Κοινοτάρχη Περβολιών.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο Έπαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως υπάρχουν κάποιες κατοικίες στον συνοικισμό Περβολιών, οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα που έχουν σχέση με επικινδυνότητα των οικοδομών.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις ενεργούμε αμέσως, δηλαδή επί τόπου μεταβαίνει κλιμάκιο από πολιτικό και τεχνικό μηχανικό, γίνεται έλεγχος καταγραφή εκτίμηση και γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει με βάσει τις διαδικασίες που ισχύουν», είπε.

Πρόσθεσε ότι στις διαδικασίες εμπλέκεται και το Τμήμα Δημοσίων Έργων το οποίο θα προβεί στη δική του εκτίμηση για τις ζημιές και αμέσως παραχωρούνται τα απαιτούμενα κονδύλια για να εκτελεστούν όλες οι εργασίες με σκοπό τον τερματισμό της επικινδυνότητας.

«Πρώτιστα μας ενδιαφέρει η ασφάλεια του πολίτη και αυτές οι περιπτώσεις τίθενται πάντοτε σε προτεραιότητα», τόνισε.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης του εδάφους ή στατικότητας των κτηρίων, ο Έπαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «αυτό θα ελεγχθεί μετά. Τώρα που έχουμε ενημερωθεί για τα προβλήματα θα μεταβεί επί τόπου κλιμάκιο της Επαρχιακής Διοίκησης το οποίο θα ελέγξει τις κατοικίες που θα υποδειχθούν».

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα κατεδάφισης των οικιών, ο κ. Χατζηστεφάνου απάντησε πως «εάν διαπιστωθεί ότι κάτι είναι πολύ επικίνδυνο και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, τότε θα προχωρήσουμε με κατεδαφίσεις, αφού προηγουμένως φροντίσουμε για την στέγαση των οικογενειών που ενδεχομένως να διαμένουν εκεί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστας Τίγκης ανέφερε ότι «ως Κοινότητα είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο Έπαρχος Λάρνακας έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα που υπάρχει στον Συνοικισμό και ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στους πρόσφυγες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τίγκης είπε ότι «από το πρόβλημα επηρεάζονται αρκετές κατοικίες όμως σε 2-3 περιπτώσεις τα προβλήματα είναι πολύ έντονα και ευελπιστούμε ότι σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν για αρκετούς λόγους μεταξύ των οποίων και «οι κακοτεχνίες που έγιναν όταν κτίστηκε ο συνοικισμός, τα κακής ποιότητας υλικά που οικοδομήθηκαν τα σπίτια, πιθανόν ακόμη να είναι και τα αεροπλάνα που περνούν πάνω από την Κοινότητα, ακόμα και η σταθερότητα του εδάφους. Όλα αυτά θα ελεγχθούν και η ουσία είναι ότι θα προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση των κατοικιών».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.