Προοδευτική: Καταγγέλλει δημόσια την Πρωτοπορία για έλλειμμα €6,550 από τα ταμεία της ΕΦΕΚ Αθήνας [Έγγραφα]

«Η Πρωτοπορία ευθύνεται για τη δημιουργία χρέους πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο», αναφέρει η Προοδευτική. «Καθαρός Ουρανός, αστραπές δε φοβάται», απαντά η Πρωτοπορία.

Toν ασκό του Αιόλου σε σχέση το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης  Κυπρίων (ΕΦΕΚ) στην Αθήνα, ανοίγει η Προοδευτική Κ.Κ.Φ.Α, μέσω γραπτής της ανακοίνωσης. 

Πρόκειται για φοιτητικό σύλλογος όλων των Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η φοιτητική παράταξη της αριστεράς μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης αναφέρει πως έχει παρατηρηθεί έλλειμμα αρκετών χιλιάδων ευρών από τα ταμεία του συλλόγου κατά την περίοδο 4 Ιουνίου 2014 με  28 Μαϊου 2016, όταν στις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία βρισκόταν η Πρωτοπορία.

«Το έλλειμμα αφορά στην πληρωμή των ενοικίων του υποστατικού του Συλλόγου από τον ένοικο», υπογραμμίζει η Προοδευτική.

«Η παράταξη μας εδώ και χρονιά τόνιζε ότι υπήρχαν αρκετά χρωστούμενα ενοίκια από τον ένοικο του υποστατικού για την προαναφερθείσα περίοδο. Ωστόσο, η απάντηση των εκπροσώπων της Πρωτοπορίας ήταν, πως δεν εισέπραξαν ποτέ τα χρωστούμενα ενοίκια, αφού ο ένοικος δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει», σημειώνει η φοιτητική παράταξη.

Σημειώνει δε, πως «μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον ένοικο του υποστατικού με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης, ενέργειες που ανέλαβαν οι εκπροσώποι της παράταξης μας, αναφέρθηκε το ζήτημα μη καταβολής ενοικίων αρκετών χιλιάδων ευρώ. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μάλιστα ο ένοικος του υποστατικού μας παρέδωσε αποδείξεις στις οποίες φαίνεται ότι κατέβαλε όλα τα ενοίκια σε εκπροσώπους της Πρωτοπορίας».

«Συγκεκριμένα, συνεχίζει η Προοδευτική στην ανακοίνωση της, την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015, σύμφωνα με τις αποδείξεις του ενοίκου, ο σύλλογος είσπραξε 3050€, ενώ στον απολογισμό του ταμία κατά την Β΄ Γενική Συνέλευση το 2015 αναγράφεται μόνο το ποσό 1650€. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, σύμφωνα με τις αποδείξεις ο σύλλογος είσπραξε 7950€, ενώ στο βιβλίο οικονομικών του συλλόγου αναγράφονται μόνο 2800€».

Εξηγεί δε, πως «συνολικά στην περίοδο αυτή, ο σύλλογος σύμφωνα με τις αποδείξεις είσπραξε 11000€ – οι αποδείξεις αυτές δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά του συλλόγου από την Πρωτοπορία – ενώ στα πρακτικά του Συλλόγου αναγράφεται, ότι εισπράχθηκε μόνο το ποσό 4450€. «Χάθηκαν» δηλαδή 6550€ από τα ταμεία της ΕΦΕΚ Αθήνας».

«Ως Προοδευτική καταθέσαμε τις πιο κάτω αποδείξεις στη (χθεσινή) σημερινή συνεδρία της επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου, χωρίς όμως να πάρουμε ουσιαστική απάντηση από τους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας», συμπληρώνει η Προοδευτική.

Καταλήγοντας η φοιτητική παράταξη αναφέρει πως «για ακόμη μια φορά φαίνεται να είμαστε αντιμέτωποι με την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας, ενώ στο τιμόνι του βρισκόταν η Πρωτοπορία. Ήδη η Πρωτοπορία ευθύνεται για τη δημιουργία χρέους πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο. Καλούμε τους εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας να ξεκαθαρίσουν, αν μπορούν, που χάθηκαν τα χρήματα αυτά και να τα επιστρέψουν άμεσα στα ταμεία του συλλόγου».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.