Δόθηκαν όλες οι διευκρινίσεις στους κλινικάρχες και τώρα αποφασίζουν… για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων ολοκλήρωσαν τις επαφές τους, ενόψει της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ.

Συνολικά τέσσερεις ώρες κράτησε και η δεύτερη και τελευταία συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, κατά την οποία δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις που ζητούσαν τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια επί του Μνημονίου Συναντίληψης για ένταξή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας κατά τη δεύτερη φάση εφαρμογής του.

Μετά τη συνάντηση, και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν εκ νέου το καλό κλίμα που υπάρχει, ενώ τονίστηκε ότι πλέον τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν ενώπιον τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν αποφάσεις.

«Και τώρα με βάση τις διευκρινήσεις που γνωρίζει το κάθε νοσηλευτήριο τί εστί αυτό το μνημόνιο, τώρα είναι έτοιμος και ο ΠΑΣΙΝ ως συλλογικό όργανο, και τα μέλη του να τοποθετηθούν κατά πόσο ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επιμέρους διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ ή όχι», με τον πρόεδρο του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΙΝ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 30 του μηνός για να λάβει την τελική της απόφαση ως προς το τι θα εισηγηθεί στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

«Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ήταν στη διάθεσή μας για τρίτη φορά απαντώντας σε ερωτήματα των μελών της κεντρικής επιτροπής. Πιστεύω ότι τα πλείστα των ερωτημάτων έχουν διευκρινιστεί. Αν υπάρξει φυσικά οποιοδήποτε άλλο ερώτημα πιστεύω ότι οι λειτουργοί του Οργανισμού είναι πάντα στη διάθεσή μας για να απαντήσουν», δήλωσε ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΑΣΙΝ, Μάρκος Χριστοδουλίδης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στο Μνημόνιο Συναντίληψης, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου για να εκφράσουν, το κάθε ένα ξεχωριστά, το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο ΓεΣΥ.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.